Brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

de Maria Udrea
2177 vizualizări
Brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

Foarte aromate și gustoase au ieșit aceste brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață!

Dovleacul plăcintar, adăugat din belșug, le-a dat o aromă deosebită, dar și o culoare plăcută la interior.

Rupi brioșa și îți încântă privire cuburile de culoare portocalie, dar îți încântă și papilele gustative.

Brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

Porții: 15

Timp de preparare 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim compoziția pentru Brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață.

Desfacem borcanul cu dulceață și transferăm conținutul lui într-o sită pentru a separa cuburile de dovleac de sirop.
Turnăm și apa minerală peste dulceață, pentru a dilua siropul.
Amestecăm siropul scurs cu uleiul și zeama de lămâie.
Adăugăm și puțină sare și omogenizăm amestecul.
Cernem jumătate din cantitatea de făină împreună cu praful de copt, peste amestecul lichid.
Amestecăm cu un tel compoziția, sau cu mixerul.
Adăugăm și restul de făină și omogenizăm aluatul pentru brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, pentru a se activa praful de copt.

Asamblare și coacere brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, cu 10 minute înainte de a introduce brioșele.
Ungem formele de brioșe, din silicon, cu puțin ulei.
Adăugăm peste aluatul de brioșe odihnit, cuburile de dovleac din dulceață.
Le amestecăm ușor în compoziție, cu o spatulă, pentru a nu le strivi.
Umplem 3/4 din capacitatea formelor de brioșe cu compoziția și le așezăm într-o tavă de copt.
Coacem brioșele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până sunt frumos rumenite și coapte în interior.
Dacă nu avem dulceață de dovlec deja preparată, o putem prepara pe loc, făcând un sirop clasic și adăugând cuburi de dovleac plăcintar.
Se pot prepara și cu dovlecul răzuit și amestecat cu puțin zahăr vanilat, fără a-l supune la tratament termic.
Eu le prefer, totuși, cu dovlecul făcut dulceață.
Servim brioșele pudrate ușor cu zahăr.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: