Foarte aromate și gustoase au ieșit aceste brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață!

Dovleacul plăcintar, adăugat din belșug, le-a dat o aromă deosebită, dar și o culoare plăcută la interior.

Rupi brioșa și îți încântă privire cuburile de culoare portocalie, dar îți încântă și papilele gustative.

Ingrediente

Porții: 15

Timp de preparare 60 minute

Mod de preparare

Pregătim compoziția pentru Brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață.

Desfacem borcanul cu dulceață și transferăm conținutul lui într-o sită pentru a separa cuburile de dovleac de sirop.
Turnăm și apa minerală peste dulceață, pentru a dilua siropul.
Amestecăm siropul scurs cu uleiul și zeama de lămâie.
Adăugăm și puțină sare și omogenizăm amestecul.
Cernem jumătate din cantitatea de făină împreună cu praful de copt, peste amestecul lichid.
Amestecăm cu un tel compoziția, sau cu mixerul.
Adăugăm și restul de făină și omogenizăm aluatul pentru brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, pentru a se activa praful de copt.

Asamblare și coacere brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, cu 10 minute înainte de a introduce brioșele.
Ungem formele de brioșe, din silicon, cu puțin ulei.
Adăugăm peste aluatul de brioșe odihnit, cuburile de dovleac din dulceață.
Le amestecăm ușor în compoziție, cu o spatulă, pentru a nu le strivi.
Umplem 3/4 din capacitatea formelor de brioșe cu compoziția și le așezăm într-o tavă de copt.
Coacem brioșele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până sunt frumos rumenite și coapte în interior.
Dacă nu avem dulceață de dovlec deja preparată, o putem prepara pe loc, făcând un sirop clasic și adăugând cuburi de dovleac plăcintar.
Se pot prepara și cu dovlecul răzuit și amestecat cu puțin zahăr vanilat, fără a-l supune la tratament termic.
Eu le prefer, totuși, cu dovlecul făcut dulceață.
Servim brioșele pudrate ușor cu zahăr.

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics