Una dintre cele mai gustoase ciorbe, este această ciorbă a la grec din pui fraged de curte!

Copiii mei o adoră încă din copilărie când o comandau la restaurantele de la mare.

Era favorita lor, alături de ciorba de perișoare. Altceva nici nu mai doreau.

Ingrediente

  • 1 pui fraged de țară(aproximativ 2 kg)
  • 4 l apă
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceașcă orez
  • 3 gălbenușuri
  • zeama de la 2 lămâi
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură pătrunjel verde

Porții: 10

Timp de preparare 75 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Porționăm carnea de pui în bucăți, și o clătim bine.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm rădăcinoasele și le tocăm în cuburi.
Spălăm pătrunjelul și îl lăsăm la scurs.
Clătim orezul în apă rece.
Aducem pe masa de lucru restul ingredientelor, să nu cumva să omitem adăugarea vreunuia.

Preparare ciorbă a la grec din pui fraged de curte

Punem la foc mediu, o oală încăpătoare cu carnea, apa și o linguriță de sare.
Lăsăm carnea să fiarbă până începe să se pătrundă bine, înlăturând spuma care se formează deasupra.
Adăugăm legumele tocate, foaia de dafin și lăsăm ciorba să fiarbă la foc mic spre mediu, acoperind vasul cu capac.
Foaia de dafin o îndepărtăm după 10-15 minute, pentru a nu da gust amar ciorbei.
Când legumele sunt ușor pătrunse, adăugăm orezul.
Pentru că puiul meu a avut multă grăsime, am separat din ea, luând cu lingura de deasupra ciorbei.
Am pus-o într-un vas cu capac, la frigider, pentru a o folosi la altă mâncare.
Când și carnea și legumele sunt bine pătrunse, iar orezul suficient de hidratat, dar nu zobit, pregătim dressingul.
Amestecăm cele 3 gălbenușuri cu zeama de lămâie și smântâna și diluăm amestecul cu supă fierbinte.
Turnăm amestecul în ciorbă, în fir subțire, amestecând intens cu o spatulă pentru a se omogeniza.
Mai lăsăm delicioasa  ciorbă a la grec din pui fraged de curte să fiarbă aproximativ 7-8 minute.
În acest timp și asezonăm gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Este tare gustoasă, v-o recomand cu toată încrederea, dacă n-ați testat-o deja!

O rețetă de ciorbă a la grec din pui de curte, asemănătoare, găsiți și la Papa Bun.

Etichete: , , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics