Foarte bună a ieșit această ciorbă din carne de rață cu găluște de griș!

Nu suntem mari consumatori de carne de rață, dar ciorba aceasta ne place și ne mai place în combinație cu varza.

Ingrediente

  • carnea de la o rață fragedă, de curte
  • 4 l apă
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 crenguțe verzi, de țelină
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă mari
  • 6 linguri cu vârf de griș
  • sare
  • piper
  • 1 lingură grăsime de rață, topită

Porții: 8

Timp de preparare: 75 minute

Mod de preparare

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.

Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă.
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în ciorbă, după cele 30 de minute de fiert.
Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mediu, acoperind vasul cu capac.
Pentru că rața a avut multă grăsime, am mai separat din ea pe parcursul fierberii, luând cu lingura de deasupra ciorbei.
Va fi foarte bună la alte mâncăruri.

Preparare găluște pentru ciorbă din carne de rață cu găluște de griș

Spargem ouăle într-un bol și le batem bine cu furculița, presărate cu sare și un praf de piper.
Adăugăm o lingură din grăsimea de rață, răcită și încorporăm grișul, lingură cu lingură.
Compoziția nu trebuie să fie tare, dar nici foarte moale.
Oricum, prima gălușcă o vom testa, ca să ne dăm seama dacă mai necesită griș.
Lăsăm compoziția pentru găluște să se odihnească 10 minute.
Luăm cu o linguriță din compoziție și o scufundăm în ciorbă.
Așteptăm să se ridice la suprafață.
Dacă s-a ridicat exact cum am scufundat-o, fără a se împrăștia, înseamnă că este bună compoziția.
Formăm și restul de găluște și le lăsăm să fiarbă, până se ridică la suprafață.
Adăugăm, apoi, frunzele de țelină tocate mărunt.
Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Această ciorbă din carne de rață cu găluște de griș, este foarte gustoasă și sățioasă!
Carnea de rață are un gust dulceag, iar ciorba se poate acri în timpul servirii cu puțină zeamă de lămâie.
Noi o preferăm dulceagă pe aceasta, nu-i stricăm gustul.

 

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics