Dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

de Maria Udrea
8894 vizualizări
Dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

Este pur și simplu minunată această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare!

Nu credeam că o să mă cucerească așa de mult, dar chiar îmi place atât aroma cât și culoarea.

Dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoareDulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

Porții: 4 borcane/270 g

Timp de preparare: 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim dovleacul

Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit.
Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele  și nervurile din jurul lor.
Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor.
Curățăm coaja, apoi tăiem bucățile de dovleac în cuburi mai mici.
Dovleacul nu oxidează, ca alte fructe, dar îl stropim, totuși, cu zeama de la 1/2 lămâie, pentru a-i intensifica culoarea.

Preparăm siropul

Punem la fiert apa cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.
Amestecăm în vas până când zahărul se topește, apoi lăsăm siropul să fiarbă la foc mic până devine consistent.
Aproximativ 20 de minute îl lăsăm să fiarbă, dar facem testul bulei de sirop.
Luăm din sirop cu o linguriță și picurăm pe o farfurie.
Dacă siropul se împrăștie, nu este gata.
Dacă rămâne ca o bulă pe farfurie, atunci este ok.

Preparare dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

Când siropul a ajuns la consistența dorită, adăugăm cuburile de dovleac și le amestecăm cu siropul.
Fierbem dulceața până când cuburile de dovleac se pătrund bine.
Amestecăm din când în cân în ea și înlăturăm eventuala spumă care se formează.
Nu se formează decât puțină spumă pe margini, dar o înlăturăm.
Când cuburile de dovleac plăcintar sunt bine pătrunse, adăugăm zahărul vanilat.
Amestecăm ușor cu o spatulă de lemn,până când zahărul vanilat este topit.
Adăugăm și restul din zeama de lămâie apoi oprim focul.
Cu 6-7 minute înainte de stingerea focului, introducem la cuptor, borcanele spălate și bine scurse, pentru a le steriliza.
Umplem borcanele fierbinți cu dulceața, de asemeni fierbinte și înfiletăm capacele.
Le introducem la cuptor cu focul aprins, la 150 de grade, pentru 5 minute.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, când vor fi complet răcite.
Etichetăm borcanele și le trecem în cămară.
Pe mine m-a cucerit această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare, sper să vă cucerească și pe voi.

Următoarea pe listă va fi dulceața de portocale.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: