Ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi

de Maria Udrea
4065 vizualizări

Sunt de-a dreptul delicioși, acești ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi, mai ales alături de niște murături bune!

Îmi place mult sosul de soia, iar în combinație cu un sos de roșii dulceag rezultă un preparat tare gustos.

Iar ficățeii de pui sunt preferații noștri și se combină perfect cu piureul de cartofi.

ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofiFicăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru preparare ficăței:
  • 1 kg ficăței de pui
  • 120 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 50 ml sos de soia
  • 400 g pastă de roșii
  • apă
  • pătrunjel verde
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte fiert
  • 50 g parmezan ras

[/ingredients]

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare ficăței de pui în sos de soia

Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute.
Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea sângelui, acestora.
După acest interval, îî scurgem bine și îi tamponăm cu prosoape absorbante.
Încingem uleiul într-un wok și adăugăm ficățeii bine scurși.
Îi lăsăm să se rumenească bine, întorcându-i pe toate părțile, apoi adăugăm și un cub de unt.
Adăugăm sosul de soia, amestecăm bine ficățeii, apoi adăugăm pasta de roșii și completăm cu puțină apă fierbinte.
Lăsăm ficățeii să se prepare în sos, sub capac, 10-15 minute, asezonându-i cu piper, cimbru, 1 foaie de dafin și sos de soia, dacă mai necesită.

Preparare piure de cartofi

Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem în cuburi.
Îi punem la fiert în apă cu puțină sare și înlăturăm spuma, când se formează.
Lăsăm cartofii să fiarbă până încep să se sfărâme.
Îi scurgem, adăugăm untul tăiat în cuburi și îi pasăm cu dispozitivul de pasat, sau cu blenderul.
Adăugăm laptele fierbinte, pentru a dilua piureul, dar și pentru un plus de gust și cremozitate.
Adăugăm și parmezanul ras și dacă dorim un piure fin, îl trecem prin sită.
Servim delicioșii ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi, presărați cu pătrunjel verde, proaspăt tocat.
Mai punem și niște murături alături și deliciul este garantat!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

1 comentariu

Tartă cu aluat de cartofi și ficat de pui - Rețete Merișor 5 martie 2019 - 18:41

[…] Ficatul de pui și piureul de cartofi le-am preparat ca în rețeta Ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi. […]

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: