Pregătim ingredientele pentru macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi
Lăsăm macroul să se dezghețe în apă rece, apoi îi îndepărtăm capul, coada, aripioarele și îl eviscerăm.
Presărăm sare și piper peste macrou, dar și în interior.
Curățăm usturoiul și 4-5 grăunți îi tocăm în rondele.
Amestecăm pasta de roșii cu apa, busuioc uscat și sfărâmat și 2-3 grăunți de usturoi răzuiți.
Preparare macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi
Ungem un vas termorezistent cu ulei.
Așezăm macroul în vas și adăugăm în interiorul lui și pe lângă el, rondele de usturoi.
Adăugăm în vas și două foi mici de dafin.
Dăm vasul la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute, până când macroul este rumenit și bine pătruns.
Încălzim sosul de roșii și adăugăm apa peste el.
Îl gustăm și adăugăm o linguriță de zahăr, sau nu, după gustul fiecăruia.
Eu am adăugat, pentru că era ușor acrișor.
Scoatem vasul din cuptor și mai scurgem din grăsime, dacă macroul a lăsat mai multă.
Îndepărtăm și foile de dafin.
Turnăm sosul de roșii cu usturoi peste pește și dăm din nou vasul la cuptor, pentru 15-20 de minute.
Gustăm sosul pe parcurs și îl mai asezonăm cu sare, piper, busuioc, după gust.
Scoatem deliciosul macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi din cuptor și presărăm pătrunjel verde, tocat, pentru prospețime.
Este foarte gustos și poate fi servit și cu mămăliguță.
Poate vă place și rețeta de macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă.