După saramura de pește cel mai mult ne place acest macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi.

De ani de zile prepar această rețetă fie cu file de macrou fie cu macrou întreg, iese bună oricum.

Am postat o rețetă asemănătoare și cu ceva ani în urmă, pe bucătăraș.ro.

Sosul de roșii cu usturoi și busuioc dă un gust bun macroului, dar este valabilă și reciproca.

Adică macroul, sau grăsimea lui, dă un gust bun sosului de roșii cu usturoi.

Ingrediente

  • 3 buc, macrou congelat
  • sare
  • piper
  • 400 g pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apă
  • 1 căpățână de usturoi
  • puțin busuioc uscat
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Porții: 3

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi

Lăsăm macroul să se dezghețe în apă rece, apoi îi îndepărtăm capul, coada, aripioarele și îl eviscerăm.
Presărăm sare și piper peste macrou, dar și în interior.
Curățăm usturoiul și 4-5 grăunți îi tocăm în rondele.
Amestecăm pasta de roșii cu apa, busuioc uscat și sfărâmat și 2-3 grăunți de usturoi răzuiți.

Preparare macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi

Ungem un vas termorezistent cu ulei.
Așezăm macroul în vas și adăugăm în interiorul lui și pe lângă el, rondele de usturoi.
Adăugăm în vas și două foi mici de dafin.
Dăm vasul la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute, până când macroul este rumenit și bine pătruns.
Încălzim sosul de roșii și adăugăm apa peste el.
Îl gustăm și adăugăm o linguriță de zahăr, sau nu, după gustul fiecăruia.
Eu am adăugat, pentru că era ușor acrișor.
Scoatem vasul din cuptor și mai scurgem din grăsime, dacă macroul a lăsat mai multă.
Îndepărtăm și foile de dafin.
Turnăm sosul de roșii cu usturoi peste pește și dăm din nou vasul la cuptor, pentru 15-20 de minute.
Gustăm sosul pe parcurs și îl mai asezonăm cu sare, piper, busuioc, după gust.
Scoatem deliciosul macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi din cuptor și presărăm pătrunjel verde, tocat, pentru prospețime.
Este foarte gustos și poate fi servit și cu mămăliguță.

 

Poate vă place și rețeta de macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă.

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics