De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Green Sugar, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.

Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!

Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.

Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.

Și în plus, este un desert fără zahăr, pentru că am folosit îndulcitor natural green sugar, pe bază de ștevie, îndulcitor care se regăsește și în bănuții de ciocolată.

 

Ingrediente

Porții: 30

Timp de preparare: 75 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle.
Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului.
Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente, amestecând intens și omogenizând compoziția.
Adăugăm și esența de vanilie, apoi împărțim compoziția în două părți egale.
Într-o parte adăugăm cacaua, cernută, iar în cealaltă mai adăugăm 50 g făină.
Omogenizăm ambele compoziții.

Asamblare și coacere brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri

Punem în jumătate din formele de brioșe câte o lingură de compoziție albă.
Adăugăm un bănuț de ciocolată cu lapte, apoi punem câte o lingură din compoziția neagră și adăugăm câte un bănuț de ciocolată albă.
În restul formelor de brioșe punem compozițiile invers, pentru un aspect diferit.
Formele de brioșe trebuie umplute cam 3/4, nu mai mult.
Așezăm formele de brioșe într-o tavă de cuptor încăpătoare, pe care o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Coacem delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru că bănuții de ciocolată albă de la suprafața brioșelor s-au topit, după ce scoatem brioșele din cuptor, mai așezăm câte un bănuț deasupra.
Acesta se va lipi de brioșă, înmuindu-se doar ușor la contactul cu brioșa fierbinte.
Servim delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pudrate cu green sugar pudră.
Sunt delicioși acești bănuți din ciocolată și green șugar și pot fi folosiți în diverse combinații: cu lapte fierbinte, în cafea, topiți și folosiți ca glazură la prăjituri, etc.
Mulțumesc frumos, Green Sugar și Laboratoarele Remedia, pentru invitația de a participa la campania de testare a acestor produse minunate și mai sănătoase!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics