De curând am achiziționat o formă specială pentru diferite feluri de fursecuri și am pus-o la lucru preparând aceste minunate fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci.

Abia așteptam să testez crema Greentella de la Green Sugar și Laboratoarele Remedia și pot să vă spun că mi-a plăcut maxim.

Iar pentru că această cremă este fără zahăr, îndulcită cu green sugar am îndulcit și aluatul pentru fursecuri tot cu green sugar.

Au ieșit demențiale aceste fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci, se topesc instant de la prima degustare!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou mare
  • 150 g untură de porc
  • 100 g unt
  • 150 g iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 75 g green sugar( îndulcitor natural pe bază de ștevie)
  • 600 g făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 150 g greentella
  • 100 g nuci
  • marginile și o parte din fursecuri( 10 fursecuri, cele mai urâte)
  • 125 ml lapte
  • un praf de sare
  • 25 g green sugar
  • Pentru pudrat:
  • 50 g green sugar pudră

Porții: 70

Timp de preparare: 2 ore

Mod de preparare

Preparăm aluatul pentru Fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci

Amestecăm într-un vas untul moale cu untura de porc topită și solidificată.
Adăugăm un praf de sare, îndulcitorul natural și iaurtul, în care dizolvăm bicarbonatul.
Omogenizăm bine ingredientele și adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Amestecăm 250 g făină cu praful de copt, apoi le cernem deasupra ingredientelor și amestecăm bine totul.
Punem și restul de făină, treptat și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Ne oprim din a adăuga făină, atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Cantitatea de făină care intră la un aluat, depinde foarte mult de restul ingredientelor folosite, mereu am spus asta.
Poate intra mai puțină decât este dată într-o rețetă, sau mai multă.
Lăsăm aluatul pentru fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci la odihnit, apoi îl împărțim în funcție de orificiile formei de fursecuri.
Trebuie să ocupe jumătate din capacitatea orificiilor, dar niciodată n-am aproximat chiar la fix.
Nu-i problemă, pentru că decupăm fursecurile după coacere, cu o forfecuță, iar marginile le folosim la cremă.
Ungem forma prima dată cu grăsime( untură în cazul meu), apoi o punem la încins pe flacăra aragazului, la foc mediu.
O întoarcem și pe partea cealaltă pentru câteva secunde, apoi punem aluatul porționat în orificiile formei, o strângem și o punem pe flacără.
O întoarcem de pe o parte pe cealaltă să se coacă aluatul uniform.
Pentru primele coji de fursecuri durează cam 2 minute coacerea, apoi timpul se reduce, dar reducem și intensitatea focului.

Preparare cremă de greentella cu nuci

După ce coacem toate cojile pentru fursecuri, le decupăm marginile cu o forfecuță și le punem în robot.
Adăugăm și câteva fursecuri mai urâte, mai arse, sau neuniforme, punem și miezul de nucă și le mărunțim.
Adăugăm laptele fierbinte, un praf de sare și amestecăm bine ingredientele.
Adăugăm greentella, omogenizăm compoziția și în funcție de gust, mai adăugăm îndulcitor.
Cu această cremă de greentella și nuci umplem cojile de fursecuri.
Le lipim două câte două, în funcție de formele lor.
Pudrăm delicioasele fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci, cu îndulcitor green sugar pudră.
Sunt minunate, iar crema greentella este pur și simplu delicioasă!
O recomand cu mare drag!
Mulțumesc din suflet, Green Sugar și Laboratoarele Remedia, pentru invitația de a participa la campania de testare a acestor produse minunate și mai sănătoase!

Mai multe rețete de fursecuri găsiți pe blog, în categoria Dulciuri, secțiunea Fursecuri.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics