Ne place mult salata de icre, iar de data aceasta am zis să ies puțin din rețeta clasică și am preparat niște delicioase și frumos colorate icre de hering cu file de hering afumat.

Nu am pus foarte mult hering afumat, să nu influiențeze în mare măsură gustul.

Au ieșit foarte bune și au dispărut imediat de pe platouri.

Ingrediente

  • 100 g icre de hering, sărate
  • 50 g file de hering afumat
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 600 ml ulei
  • zeama de la o lămâie
  • 3-4 linguri apă minerală

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru icre de hering cu file de hering afumat.

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru, să le avem la îndemână.
Punem icrele într-un bol cu pereți mai înalți pentru a le mixa bine.
Tocăm fileul de hering mai mărunt.
Tocăm ceapa cât de mărunt, sau o dăm pe răzătoare și o scurgem.
Eu o toc din cuțit, foarte fin.
Stoarcem zeama de la lămâie cu ajutorul storcătorului special.

Preparare icre de hering cu file de hering afumat

Introducem mixerul în bolul cu icre și le mixăm energic, picurând, treptat, ulei.
Când compoziția începe să devină fermă, bine îngroșată, adăugăm puțină zeamă de lămâie și o lingură de apă minerală.
Mixăm din nou și la fel procedăm, gustând icrele.
Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem consistența dorită și gustul optim.
Se poate pune ulei mai puțin, dacă se dorește un gust intens de icre.
Eu am pus aproximativ 600 ml și 3 linguri de apă minerală, care a mai diminuat din gustul de ulei și a contribuit la consistența mai pufoasă a salatei de icre.
La final, adăugăm fileul de hering afumat și ceapa, tocate mărunt și omogenizăm compoziția.
Dacă mai este nevoie, mai adăugăm și puțină sare.
Nu am vrut să adaug în această salată nici miez de pâine nici griș, se poate și fără aceste ingrediente, iar gustul icrelor este mai accentuat.
Servim delicioasele , icre de hering cu file de hering afumat, ca aperitive, la mesele festive, pe felii de pâine simple sau prăjite.
Se pot folosi ca suport felii de ardei, foi de ceapă, sau se pot prepara diverse forme de aluat: forme de brioșe, de minitarte, bărcuțe, cornete, etc.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive