Un desert de post absolut delicios această ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac.

Îmi place mult să folosesc garantul pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, este o combinație de praf de copt și drojdie uscată.

Aluaturile ies mai pufoase, au o textură mai aerată și imediat se dospesc.

Folosesc acest ingredient chiar și la pâine și la blaturile de pizza.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă călduță
  • 450 g făină
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 50 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g griș
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Porții: 2 rulade/10 porții

Timp de preparare: 75 minute

Mod de preparare

Începem cu umplutura de dovleac

Curățăm dovleacul și dăm miezul pe răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.
Îl lăsăm la odihnit 10 minute, pentru a se forma sirop, amestecându-l din când în când.
Îl punem, apoi, la foc mic și îl amestecăm din când în când, să se pătrundă uniform.
Lăsăm dovleacul pe foc până când miezul este bine pătruns, apoi îl dăm la rece.
Când este bine răcit, în funcție de cât sirop s-a format, adăugăm griș.
Adăugăm și scorțișoară, după gust.

Pregătim aluatul pentru ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

Cernem 400 g făină într-un vas și o amestecăm cu sarea și zahărul.
Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde vom pune garantul pentru aluaturi dospite.
Adăugăm și o linguriță de zahăr și turnăm puțină apă caldă, amestecând-o cu garantul, zahărul și puțină făină.
În restul de apă caldă, adăugăm uleiul și turnăm amestecul peste compoziția cu garant, după ce aceasta s-a dezvoltat consistent.
Nu durează mult, în câteva minute se dezvoltă.
De obicei, garantul se amestecă de la început cu făina.
Dar mie îmi place să-l știu dizolvat din start, de aceea procedez cu el ca și cu drojdia simplă.
Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru înfăinată.
Lăsăm aluatul la dospit 15 minute, timp în care își dublează volumul.

Asamblare și coacere ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

Împărțim aluatul în două părți, la fel și umplutura de dovleac.
Întindem aluatul în două foi de 2 cm grosime și întindem umplutura peste ele.
Le rulăm, nu foarte strâns și le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem ruladele cu dovleac, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite și coapte, în funcție de cuptoare.
Servim delicioasa ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac, pudrată cu zahăr cu aromă de vanilie.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics