Simplu de preparat și delicios, acest tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, din categoria „Torturi fără coacere”.

O combinație de trei gusturi: dulce + amărui + acrișor, așa cum îmi plac mie deserturile.

Dulce de la crema de ciocolată albă, amărui de la crema de ciocolată amăruie și acrișor de la crema de ananas, unde am folosit compot de ananas, cuburi, de la Sun Food.

Iar la decor am folosit fructe tropicale dintr-un compot delicios, tot de la Sun Food , cărora le mulțumesc pe această cale pentru compoturile de fructe minunate!

Ingrediente

  • 46 pișcoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiartă, ușor îndulcită
  • 30 ml lichior Amaretto
  • Cremă de ciocolată albă:
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • Cremă de ciocolată amăruie:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Cremă de ananas:
  • 565 g compot de ananas Sun Food
  • 100 g amidon
  • 20 g făină
  • 150 g unt cu 82 % grăsime
  • un praf sare
  • Pentru decor:
  • fructe tropicale din compot de la Sun Food
  • ornamente de ciocolată

Porții: 8

Timp de preparare 90 minute

Dimensiuni tavă: L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm

Mod de preparare

Preparăm mai întâi cafeaua.
Fierbem cafeaua la filtru, din 500 ml apă și 4 lingurițe de cafea, în cazul meu,plus 2 lingurițe de zahăr.
Fiecare își prepară cafeaua după propriul gust, însă nu e nevoie să fie prea îndulcită că sunt pișcoturile destul de dulci.
Lăsăm cafeaua să se răcească și adăugăm amaretto.
Cafeaua se poate înlocui cu un sirop obișnuit din apă cu zahăr și esența preferată, pentru cei care nu consumă cafea.

Preparare cremele de ciocolată, albă și neagră

Punem în două vase, la încălzit, cantitățile de frișcă destinate fiecărei creme în parte.
Le lăsăm pe foc până aproape de a atinge punctul de fierbere, apoi stingem focul și adăugăm ciocolatele rupte în bucăți mici.
Amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate.
Lăsăm cremele la rece, apoi le mixăm până devin spumoase.

Preparare cremă de ananas pentru tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Trecem întreg compotul de ananas prin blender până obținem o pastă omogenă.
Trecem pasta obținută prin sită, pentru a deveni fină.
O amestecăm apoi cu amidonul și făina și o fierbem, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
Stingem focul și adăugăm imediat untul tăiat în bucăți.
Amestecăm intens până când untul este topit și încorporat în cremă.
Lăsăm crema de ananas să se răcească.
Dacă vă plac deserturile mai dulci, se poate adăuga și zahăr în cremă, 1-2 linguri.
Eu am preferat un gust mai acrișor și nu am adăugat zahăr.
Făina este opțională, însă eu am vrut o cremă mai groasă, pentru a evita gelatina.
Cremele trebuie să fie ferme la un astfel de tort, iar eu evit cât pot gelatina.

Asamblare tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Tapetăm o formă de chec sau de cozonac cu folie alimentară.
Trecem, pe rând, pișcoturile prin cafea, pentru o fracțiune de secundă și îmbrăcăm cu ele pereții laterali ai formei.
Întindem la baza formei crema de ciocolată albă, apoi o acoperim cu pișcoturi trecute prin cafea.
Întindem crema de ciocolată amăruie și din nou o acoperim cu pișcoturi însiropate puțin.
Întindem și crema de ananas și o acoperim și pe aceasta cu pișcoturi.
Dăm tortul la rece pentru 4-5 ore sau chiar de pe o zi pe cealaltă, apoi îl răsturnăm pe platou.
Îl decorăm după propria imaginație cu fructe din compot și ornamente de ciocolată.
N-am avut decât ornamente negre, dar mi-ar fi plăcut să strecor și niște ornamente albe pentru contrast.
Mi-a plăcut în mod deosebit crema de ananas, cu cremele de ciocolată fiind familiarizată, pentru că le folosesc foarte des.
Spre să vă placă deliciosul meu Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas și să-l testați, poate de sărbători!
Iar gustul de dulce îl potriviți după cum știți că vă place, eu prefer deserturile mai puțin dulci.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive