Pentru că ne plac în mod deosebit chiftelele și le prepar destul de des, de data aceasta am ales această variantă de chiftele din carne în crustă de susan.

Crusta de susan le-a dat o notă aparte atât ca aspect, cât și ca gust.

Vor arăta foarte bine printre aperitivele unei mese festive!

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 morcov
  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • 50 g susan alb

Porții: 30

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru chiftele din carne în crustă de susan

Curățăm ceapa, usturoiul, morcovul și cartofii și le clătim cu apă rece.
Tocăm carnea și presărăm sare peste ea.
Frecăm cimbrul și busuiocul, în mâini, să le transformăm în pudră, dacă folosim din cele uscate, ca în cazul meu.
Ceapa tăiată în bucăți mai mici și usturoiul, le trecem împreună prin mașina de tocat.
Cartofii și morcovul, le dăm pe răzătoare, apoi le scurgem bine de lichid, presându-le în mâini.

Preparare chiftele din carne în crustă de susan

Peste carnea tocată adăugăm ceapa și usturoiul și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, cartofii și morcovul și din nou omogenizăm compoziția.
Presărăm boia, piper, cimbru și busuioc, câte un praf din fiecare, apoi adăugăm ouăle și mai potrivim gustul de sare.
Omogenizăm bine compoziția de chiftele, apoi formăm sfere de mărimea unei mingi de ping pong, sau cât le dorește fiecare.
Le tăvălim pe toate părțile prin susan.
Punem ulei la încins și scufundăm chiftele în el, atâtea câte încap.
Le rumenim la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Le scoatem, apoi, într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu sos, după preferințe.

Mai multe variante de chiftele găsiți pe blog, tastând cuvântul „chiftele” în căsuța de căutare.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive