Pentru că ne-au plăcut în mod deosebit chiftelele în crustă de susan, preparate anterior, m-am gândit să prepar de data aceasta chiftele în crustă din fulgi de porumb.

De data aceasta le-am preparat din carne de pui amestecată cu puțină fleică de porc.

Tare bune au ieșit, crocante la exterior și aurii, parcă sunt niște globulețe de pom!

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui, tocată
  • 250 g fleică de porc, tocată
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 ouă medii
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei, dulce
  • 450 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru chiftele în crustă din fulgi de porumb

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine.
Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece.
Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid.
Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele.
Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la odihnit, la rece, pentru 30 de minute, să se întrepătrundă aromele.
Fulgii de porumb îi mărunțim, dar nu prea mult, în robot, sau îi presăm cu sucitorul de aluaturi.

Preparare chiftele în crustă din fulgi de porumb

Scoatem carnea de la frigider și încorporăm, pe rând, cele trei ouă.
Modelăm chiftelele cam de mărimea unei nuci mai mari și le tăvălim prin fulgii de porumb.
Punem uleiul la încins într-un wok, sau un tuciuleț, să fie un vas mai adânc.
Scufundăm chiftelele în uleiul încins și le  lăsăm să se rumenească la foc mediu, ușor spre mare.
Le mai rotim pe parcurs, de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante, sau într-o sită.
Le servim fie calde, fie reci, cu muștar și ketchup, sau cum le preferăm fiecare.
Nouă ne-au plăcut, sper să vă încânte și pe voi ideea acestor chiftele în crustă din fulgi de porumb, dacă nu le-ați încercat până acum!

O colecție interesantă de chiftele găsiți și pe CartedeRețete.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive