Pentru că de sărbători ne rămân albușuri nefolosite, de data aceasta am preparat o delicioasă Negresă din albușuri cu ciocolată și krantz.

A ieșit un deliciu garantat, cu blat ușor umed cu mulă nucă, creme de ciocolată albă și neagră și krantz.

Ingrediente

  • Pentru blat de negresă din albușuri:
  • 8 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 50 g nucă măcinată grosier
  • 120 g făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Cremă de ciocolată neagră:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 linguriță esență de rom
  • Cremă de ciocolată albă:
  • 300 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • Pentru krantz:
  • 50 g zahăr
  • 50 g miez de nucă

Porții: 24

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Mod de preparare

Preparare blat pentru Negresă din albușuri cu ciocolată și krantz

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte.
Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul.
Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el.
Turnăm compoziția de ciocolată peste nuca opărită și omogenizăm amestecul.
Adăugăm și esența de migdale.
Presărăm un praf de sare peste albușuri apoi le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului.
Turnăm peste bezea amestecul de ciocolată cu nuci și omogenizăm compoziția, mixând la viteză mică.
Scoatem mixerul și introducem o spatulă.
Cernem făina împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.
Adăugăm în compoziția de blat mai întâi bicarbonatul, apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Omogenizăm compoziția amestecând ușor cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a rămâne ușor aerată.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu ulei și întindem compoziția de blat în ea.
Dăm tava la cuptorul, preîncălzit în prealabil și coacem negresa din albușuri la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca să fim siguri că s-a copt.
O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou sau o tavă.

Preparare creme de ciocolată și krantz

Pentru cremele de ciocolată, punem în două vase, pe foc și pe rând, frișca lichidă și o lăsăm până se încălzește, dar să nu atingă punctul de fierbere.
Adăugăm ciocolatele în ea și amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate.
Adăugăm și esențele în ele.
Turnăm jumătate din crema de ciocolată albă, așa caldă, peste blatul de negresă și o întindem uniform cu o spatulă de tort.
Dăm, apoi, cremele la rece, după care le mixăm până capătă volum și devin cremoase.
Nu trebuie să le mixăm prea mult, că se întăresc și devin neuniforme.
Crema de ciocolată neagră și krantzul le preparăm cât timp se coace blatul de negresă să scurtăm din timp.
Pentru krantz, caramelizăm zahărul într-un ibric, amestecând continuu, iar când este topit, adăugăm miezul de nucă.
Amestecăm bine nuca prin zahărul topit, apoi răsturnăm totul pe o hârtie de copt și întindem uniform nuca.
Lăsăm krantzul să se răcească bine și îl măcinăm mai grosier.
Eu îl macin cu ajutorul chopperului.

Asamblare Negresă din albușuri cu ciocolată și krantz

Când glazura de ciocolată albă de pe blat se întărește, porționăm blatul de negresă în cuburi.
Punem crema de ciocolată neagră în posh și creăm rotocoale cu ea, deasupra porțiilor de negresă.
Deasupra acestora, creăm rotocoale din crema de ciocolată albă.
Presărăm krantz peste prăjitură și o dăm la rece până în momentul servirii.
A fost tare bună și de efect această Negresă din albușuri cu ciocolată și krantz, v-o recomand cu încredere!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?