Salată de ciuperci cu piept de pui și ananas

de Maria Udrea
7518 vizualizări
Salată de ciuperci cu piept de pui și ananas

Pentru că salata de ciuperci este printre favoritele noastre și o repet la orice masă festivă, de data aceasta am preparat salată de ciuperci cu piept de pui și ananas.

Am folosit ananas din compot de la Sun Food, pe care îl ador și de asemeni ador și producătorii.

A ieșit o salată ușor dulceagă și ușor acrișoară, așa cum ne plac nouă salatele.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g piept de pui
  • 800 g ciuperci din conservă
  • 565 g compot de ananas Sun Food( doar fructele)
  • 350 g castraveciori murați
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură muștar clasic
  • 300 ml ulei
  • 1 lingură apă minerală
  •  zeamă de lămâie, după gust
  • 150 g iaurt cremos
    [/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru salată de ciuperci cu piept de pui și ananas

Punem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii.
După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se tempereze.
Ciupercile se scurg bine și se clătesc, apoi se toacă mărunt, sau se trec prin robot.

Castraveciorii se toacă mărunt și se scurg bine de zeamă.
Bucățile de ananas se scurg de sirop și se toacă mărunt.
Se amestecă toate ingredientele într-un vas.

Preparăm maioneza

Amestecăm gălbenușul crud cu muștarul și sarea, apoi le mixăm picurând câte puțin ulei.
Când devine maioneza mai fermă, se adaugă apă minerală pentru cremozitate și zeamă de lămâie pentru gust și se continuă mixarea, picurând în continuare ulei.
Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem cantitatea dorită și gustul optim.
Amestecăm maioneza cu ingredientele din vas și potrivim gustul salatei cu sare și piper.
La final adăugăm iaurtul, sau îl adăugăm chiar în momentul servirii.
Servim salata ca aperitiv, decorată cu felii de castraveciori, ananas și ciuperci.
Este foarte bună, ușor dulceagă și ușor acrișoară și merge servită, mai ales, cu pâine prăjită.

Iaurtul poate fi înlocuit cu o cremă de brânză cu verdeață.

Eu a doua zi am adăugat această cremă de brânză și tare bună a fost.

Să vă fie de folos!

Poate vă place și această Salată de ciuperci cu piept de pui și țelină.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: