Am știut din start că o să ador această supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz, pentru că îmi place mult usturoiul.

O aveam în plan de foarte mult timp, dar abia acum i-a venit rândul și sigur o voi repeta mai ales pe perioada sezonului rece, că este medicament curat.

Turtițele din ovăz le-am descoperit la Nairn’s, care ne oferă o gamă vastă de produse din ovăz integral fără gluten.

Toate produsele Nairn’s sunt 100% naturale, nu conțin uleiuri hidrogenate, OMG și sunt o sursă excelentă de fibre, conferind senzația de sățietate de-a lungul întregii zile.

Am servit această delicioasă supă cremă de usturoi cu pâinici din ovăz cu brânză, dar și cu pâinici organice din ovăz integral cu semințe chia.

Dacă dați click pe cuvântul pâinici, din fraza de mai sus, aflați mai multe detalii despre aceste produse sănătoase și gustoase.

Au intrat de curând și în lanțuri mari precum Carrefour, Kaufland, DM, Mega Image, Bebe Tei, Naturalia.

Ingrediente

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz

Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari.
Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici.
De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari.
Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim cimbrișorul.

Preparare Supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz

Când toate ingredientele sunt pregătite, le punem într-un vas, pe foc și adăugăm apă cât să fie bine acoperite.
Nu punem apă prea multă, pentru a nu diminua gustul legumelor și pentru a nu fi nevoiți să aruncăm din ea după fierbere.
Adăugăm și sare și lăsăm legumele să fiarbă până se pătrund bine, să le putem pasa ca pentru piure.
Trecem usturoiul prin presă și îl adăugăm peste legume.
Adăugăm și cimbrișorul, piperul și uleiul și mai lăsăm legumele să fiarbă 6-7 minute.
Trecem, apoi, totul prin blender, obținând o supă cremă fină, pe care o mai asezonăm, dacă mai este cazul, cu sare și cimbrișor.
Opțional, se poate adăuga și smântână. Eu am preferat-o fără, pentru că mi-a plăcut mult gustul obținut.
Am servit-o cu roșii deshidratate, tăiate în cuburi mici și pâinicile de care am amintit mai sus și pe care le recomand, în special celor care țin regim fără gluten, dar și celorlalți, pentru că sunt mai sănătoase și destul de gustoase.

M-am inspirat pentru această supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz de la Adi Hădean, căruia îi mulțumesc pe această cale.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics