Supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz

de Maria Udrea
2936 vizualizări
Supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz

Am știut din start că o să ador această supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz, pentru că îmi place mult usturoiul.

O aveam în plan de foarte mult timp, dar abia acum i-a venit rândul și sigur o voi repeta mai ales pe perioada sezonului rece, că este medicament curat.

Am servit această delicioasă supă cremă de usturoi cu pâinici organice din ovăz integral cu semințe chia.

Dacă dați click pe cuvântul pâinici, din fraza de mai sus, aflați mai multe detalii despre aceste produse sănătoase și gustoase.

Foarte mult ne-a plăcut și Rețeta Supă cremă de linte cu chimen și boia afumată, dar și Rețeta Supă cremă de dovlecel cu crutoane picante!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 căpățâni de usturoi
  • 1 cartof mare
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper alb măcinat
  • cimbrișor uscat
  • câteva roșii deshidratate, pentru servit
  • 1 lingură ulei, de la roșiile deshidratate
  • 1 l apă
  • pâinici organice din ovăz integral cu semințe chia, pentru servit

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru Supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz

Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari.
Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici.
De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari.
Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim cimbrișorul.

Preparare Supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz

Când toate ingredientele sunt pregătite, le punem într-un vas, pe foc și adăugăm apă cât să fie bine acoperite.
Nu punem apă prea multă, pentru a nu diminua gustul legumelor și pentru a nu fi nevoiți să aruncăm din ea după fierbere.
Adăugăm și sare și lăsăm legumele să fiarbă până se pătrund bine, să le putem pasa ca pentru piure.
Trecem usturoiul prin presă și îl adăugăm peste legume.
Adăugăm și cimbrișorul, piperul și uleiul și mai lăsăm legumele să fiarbă 6-7 minute.
Trecem, apoi, totul prin blender, obținând o supă cremă fină, pe care o mai asezonăm, dacă mai este cazul, cu sare și cimbrișor.
Opțional, se poate adăuga și smântână. Eu am preferat-o fără, pentru că mi-a plăcut mult gustul obținut.
Am servit-o cu roșii deshidratate, tăiate în cuburi mici și pâinicile de care am amintit mai sus și pe care le recomand, în special celor care țin regim fără gluten, dar și celorlalți, pentru că sunt mai sănătoase și destul de gustoase.

M-am inspirat pentru această supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz de la Adi Hădean, căruia îi mulțumesc pe această cale.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: