Pentru o zi aniversară este chiar potrivit acest Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure!

Este doi în unu: și bomboane, nelipsite pentru a servi musafirii și prăjitură.

Este un tort complex, în aparență, dar destul de ușor de preparat.

Îl aveam în plan de multă vreme, însă abia acum, cu ocazia aniversării soțului meu, am reușit să-l prepar.

Rețeta nu este cea originală, nici nu știu cum este aceea, pentru că la o căutare pe net, apar foarte multe rețete, fiecare preparate în alt mod.

Așa că mi-am permis și eu să adaptez rețeta după gustul meu, dar ca sursă de inspirație, am pornit de la rețeta Teodorei Rogobete -Teo’s Kitchen, căreia îi mulțumesc frumos!

Mi-a plăcut că ea a pus și napolitane cu vanilie și am pus și eu.

Ce trebuie să nu lipsească de la acest tort ca să fie un Ferrero Rocher sunt trei ingrediente: nutella, alune de pădure și bomboanele Ferrero Rocher.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 ouă
  • 175 g zahăr
  • 175 g făină
  • 30 g cacao
  • 100 g alune de pădure
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 400 g ciocolată amăruie
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 400 g nutella
  • 1 praf sare
  • 75 g napolitane cu vanilie
  • Pentru decor:
  • 50 g alune de pădure
  • bomboane Ferrero Rocher

Porții: 16-20

Diametrul formei de copt: 24 cm

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure

Pornim cuptorul la 180 de grade, exact în momentul când ne apucăm de lucru.
Eu, de regulă, blatul, îl prepar cu o zi înainte, pentru că se taie mult mai bine a doua zi.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Nu uităm să scoatem ouăle din frigider, măcar cu 30 de minute înainte, pentru a nu fi foarte reci albușurile când le mixăm.
Albușurile se bat mult mai bine dacă sunt la temperatura camerei.
Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, lingură cu lingură, zahărul.
Zahărul eu îl râșnesc pentru a-l transforma în pudră și a scurta timpul de mixare a bezelei.
Mixăm continuu, la o treapta superioară, până bezeaua devine fermă.
Scoatem mixerul, adăugăm gălbenușurile și le încorporăm în bezea cu ajutorul unei spatule.
Amestecăm ușor, circular și de jos în sus, pentru a se menține compoziția aerată.
Măcinăm alunele mai grosier și le adăugăm în compoziție.
La fel ca la gălbenușuri, le încorporăm încet, cu aceleași mișcări circulare.
Urmează, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții detașabili îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină.
Întindem compoziția de blat în ea, o nivelăm și o dăm la cuptor pentru 35 de minute, dar în ultimele 5 minute facem și testul cu scobitoarea.
Lăsăm blatul să se tempereze în formă, pentru 10 minute, apoi îl răsturnăm invers, pe un platou.

Preparare cremă pentru Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure

Punem smântâna lichidă la încălzit și o lăsăm până devine ușor fierbinte.
Nu o vom lăsa să atingă punctul de fierbere, pentru a nu risca să se brânzească.
Adăugăm ciocolata ruptă în ea și amestecăm intens până ciocolata este topită și crema uniformă.
O dăm la rece, pentru aproximativ 30 de minute, apoi o mixăm până devine cremoasă.
Adăugăm și mascarponele, nutella și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Mixăm în continuare până când crema devine omogenă, apoi o dăm la rece pentru 30 de minute, sau o putem folosi imediat.
Preparăm între timp siropul prin fierberea apei cu zahărul și adăugarea esenței la final.
Îl lăsăm să se răcească.

Asamblare Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure

Secționăm blatul de tort în trei părți pe care le vom însiropa și le vom lăsa să se odihnească 10 minute, să absoarbă bine siropul.
Nouă ne plac torturile însiropate, deci partea de blat de la baza tortului o însiropez de regulă ceva mai mult.
Partea de deasupra blatului o vom așeza la baza tortului, pentru că de obicei este mai neuniformă.
Împărțim crema în trei părți aproximativ egale.
Întindem 1/3 din cremă peste blatul însiropat și presărăm jumătate din napolitanele sfărâmate.
Așezăm partea de blat de la mijloc, însiropată mai puțin decât prima parte, pentru a nu se scurge siropul peste cremă.
Din nou întindem 1/3 din cremă și presărăm restul de napolitane sfărâmate.
Acoperim cu ultima parte de blat ușor însiropată, în special pe margini.
Este bine să încercuim tortul cu inelul detașabil al formei, pentru a-l uniformiza.
Dăm tortul, astfel asamblat, la rece pentru 45-50 de minute, cel puțin, pentru a se așeza uniform straturile.

Decorare Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure

Îndepărtăm inelul din jurul tortului și îmbrăcăm tortul într-un strat subțire de cremă.
Măcinăm alunele grosier și decorăm partea laterală a tortului cu 3/4 din ele.
Îl decorăm în funcție de inspirație.
Eu am presărat alunele pe marginea platoului și cu un cuțit cu lamă lată le-am ridicat pe marginea tortului, creând niște brăduți.
Restul de cremă o punem într-un posh cu dui și decorăm tortul deasupra, creând rotocoale.
Deasupra rotocoalelor vom așeza bomboanele Ferrero Rocher, iar printre ele presărăm restul de alune.
Eu am așezat jumătăți de bomboane și pe partea laterală a tortului, printre brăduți, pentru că am avut 25 de bomboane.
Este de excepție acest Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure!
Chiar dacă este mai costisitor, datorită celor trei ingrediente mai deosebite: alunele de pădure, nutella și bomboanele, merită preparat.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive