Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate

de Maria Udrea
2296 vizualizări
Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate

Atunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate, pot suplini cu succes un mic dejun, sau o gustare de peste zi.

Cu doar un singur baton îți asiguri energia necesară unei zile de muncă, pentru că este consistent și foarte gustos.

Sunt foarte bune de luat la pachet, la serviciu, la școală, sau la sală.

Cu Lizi’s – Granola fructul pasiunii si fistic, combinată cu o pastă din fructe confiate, migdale Sano Vita și ulei de cocos Sano Vita, au rezultat niște batoane foarte consistente, gustoase și sățioase.

Decupate în formă de inimioare, sau coapte direct în forme de inimioară, vor fi cadourile perfecte de Dragobete, pentru băieți și fete.

Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiateBatoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

Porții: 20

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru  batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate

Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa.
Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor.
Nu este nevoie de adaos de zahăr, deoarece atât fructele confiate cât și granola, sunt foarte dulci.
Amestecăm piureul de fructe cu uleiul de cocos solidificat și omogenizăm bine compoziția.

Asamblare Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate

Peste compoziția bine omogenizată, adăugăm granola și migdalele Sano Vita, întregi.
Din nou omogenizăm compoziția rezultată.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem uniform compoziția pentru Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate, în gosime de 6-8 mm.
Așezăm o folie alimentară peste ea și o apăsăm bine cu mâinile, pentru a se presa uniform, apoi îndepărtăm folia.
Eu am asamblat compoziția într-o formă de tartă și în forme de brioșe – inimioare.
Coacem compoziția de batoane energizante pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, sau până când începe să se rumenească ușor pe margini.
O lăsăm apoi să se răcească și o decupăm cu un cuțit cu lamă zimțată, sau cu diverse decupatoare.
Despre Lizi’s Granola am detaliat mai multe în rețeta „Tartă cu ciocolată și granola”. Click pe titlul rețetei pentru a afla mai multe.
Iar despre ingredientele Sano Vita, cred că toată lumea știe că sunt naturale, sănătoase și foarte accesibile la preț. Iar dacă nu știați asta, click aici, să vă convingeți!
Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiateBatoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Dinulescu Daniel 23 iunie 2020 - 14:11

Reteta interesanta

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: