Sunt atât de crocanți și aromați acești biscuiți din granola cu aromă intensă de cocos, perfecți pentru a fi serviți dimineața la cafea, sau alături de un ceai, un iaurt, etc.

Și pentru că i-am vrut în formă de inimioare, i-am copt la aparatul de wafe( sau gofre), că tare mult îmi place să folosesc acest aparat pentru biscuiți.

Am folosit de data aceasta granola din: fulgi de ovăz, ulei de rapiță, fulgi de cocos deshidratați, fructoză, fibre din cicoare, suc de măr concentrat, melasă, fistic, caju și alune, fulgi de migdale, piure de fructul pasiunii și diverse semințe. O combinație delicioasă!

Produsele Lizi’s Granola sunt de fapt o alternativa sănătoasă și gustoasă pentru micul dejun, dar și pentru deserturi. Sunt 100% naturale.
Au la bază un mix de nuci, semințe și fulgi de ovăz de cea mai bună calitate, rumenite la cuptor cu foc
blând. 

Produsele Lizi’s sunt preparate din ingrediente integrale, care oferă porția zilnică de energie și proteine pe parcursul întregii zile.

  • NU conțin zahăr sau îndulcitori artificiali;
  • NU  conțin conservanți;
  • NU conțin uleiuri hidrogenate;
  • NU conțin OMG;
  • Sunt bogate în fibre și proteine de cea mai bună calitate;
  • Singurele produse de pe piața din România cu încărcătură glicemică scăzută, ajutând la menținerea nivelului zahărului din sânge;
  • Sunt excelente pentru diabetici, sportivi, cure de slăbire, copii sau adolescenți;

Produsele se pot achiziționa din magazinele Carrefour, MEGA IMAGE, Kaufland, DM, Selgros, CărtureștiBebe Tei, Naturalia, Farmaciile Floarea de Colț.

Se pot achiziționa și online, pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 300 g Lizi’s Granola
  • 1 lingură, cu vârf, ulei de cocos solidificat
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 praf sare
  • 1 lingură nucă de cocos, fulgi

Porții: 20

Timp de preparare: 45 de minute

Mod de preparare

Pregătim compoziția pentru biscuiți din granola cu aromă intensă de cocos

Mărunțim granola în robotul de bucătărie, dar nu foarte fin. Ne place să mai găsim bucăți mai mari sau ceva semințe prin ei.
Adăugăm într-un vas, oul, uleiul de cocos,un praf de sare și granola mărunțită.
Frământăm cu vârful degetelor aluatul, până se omogenizează, apoi adăugăm amidonul.
Omogenizăm din nou și în funcție de cât mai înglobează, ca să fie un aluat consistent, adăugăm nucă de cocos.
Putem să adăugăm tot amidon, sau chiar făină, însă eu am preferat nuca de cocos.
Aluatul rezultat trebuie să fie unul uniform și foarte ușor nisipos.
Îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Îl împărțim apoi în funcție de cât intră în interiorul aparatului de gofre, ca să rezulte acești delicioși biscuiți din granola cu aromă intensă de cocos.
Îi coacem până sunt bine rumeniți.
Îi scoatem, apoi, cu grijă din formă, să nu se rupă și îi lăsăm să se răcească, apoi îi putem servi.
Opțional, îi putem pudra cu puțin zahăr.
Mie mi s-au părut suficient de dulci, dar se poate gusta aluatul și, eventual, adăuga îndulcitori.
Sunt tare gustoși, dar și sănătoși!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive