Pentru că mi-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi, am încropit cu el aceste delicioase brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii.

Inițial am vrut să fac niște găluște de cartofi cu bacon, dar mi s-a părut mai comod să le pun la cuptor.

Și în plus, nu am adăugat așa multă făină, cât ar fi înglobat găluștele.

Au ieșit tare bune, mai ales scăldate într-un sos aromat de roșii cuburi, în suc de roșii.

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 200 g piure de cartofi
  • 250 g bacon afumat
  • 30 ml ulei
  • 150 g cașcaval
  • 1 ou
  • 50 g făină
  • 30 g pesmet
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 400 g roșii cuburi decojite, in suc de roșii Sun Food
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei
  • pătrunjel verde

Porții: 4

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii

Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească.
Tocăm pătrunjelul verde, mărunt.
Dăm cașcavalul pe răzătoare.
Cernem făina împreună cu praful de copt.

Preparăm brioșele

Când baconul s-a răcit, amestecăm într-un vas, toate ingredientele pentru brioșe.
Încorporăm și oul și vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nici prea moale.
Nu îl modelăm cu mâinile că va fi lipicios.
Acum, cantitatea de făină, respectiv, pesmet, va depinde și de consistența piureului de cartofi.
Dar având în vedere că brioșele sunt coapte în cuptor, nu trebuie niște cantități fixe, compoziția va rămâne compactă, oricum.
Asezonăm compoziția de brioșe din cartofi cu bacon, după gust, cu condimentele preferate: piper, cimbru și busuioc, în cazul meu.
Potrivim gustul cu sare și umplem formele de brioșe, punând compoziția cu lingura.
Așezăm formele de brioșe într-o tavă și o dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până se rumenesc frumos brioșele și sunt coapte bine în interior.

Preparăm sosul de roșii

Cât timp se coc brioșele, ne ocupăm de sosul de roșii.
Călim, în uleiul încins, ceapa tocată solzișori , împreună cu 2 căței de usturoi tăiați rondele.
Când ceapa devine translucidă, adăugăm o lingură, rasă, de zahăr și amestecăm intens pentru a se carameliza ceapa uniform.
Adăugăm și o lingură de oțet balsamic, mai amestecăm de câteva ori, apoi adăugăm roșiile.
Lăsăm sosul să fiarbă la foc încet, până când cuburile de roșii se pasează.
Îl gustăm și îl asezonăm, pe parcurs, cu condimente și sare, iar usturoiul îl adăugăm spre final, răzuit.
Mai diluăm sosul și cu apă fierbinte, când începe să se îngroașe.
Scoatem brioșele din forme, cât sunt calde și le adăugăm în sosul de roșii.
Mai completăm cu apă fierbinte, cât să fie brioșele bine scăldate în sos și le mai lăsăm pe foc  câteva minute, pentru a se întrepătrunde gusturile.
La final, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Ai mei au fost tare încântați de aceste brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii și le-au servit cu murături.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?