Pentru că la noi în casă, unii preferă deserturile cu nuci și ciocolată, iar alții preferă deserturile cu mere, am făcut o combinație și a ieșit această minunată Brownie cu cremă de mere și frișcă.

Blat ușor umed,  cu ciocolată amăruie și nucă, cremă de mere cu unt și multă scorțișoară și frișcă vanilată, s-au combinat chiar perfect.

Este prima dată când folosesc frișca vanilată și îndulcită La Dorna și mi-a plăcut, mai ales cum s-a asortat la prăjitura mea.

Am folosit puțină, pentru că nu am știut cum va fi, dar merita pusă cantitate dublă.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă, medii
  • 125 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt( 82%)
  • 125 g făină
  • 75 g nucă măcinată
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru crema de mere:
  • 750 g mere rase
  • 100 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 125 g unt( 82%)
  • 1 lingură griș
  • În plus:
  • 200 g frișcă vanilată La Dorna
  • fulgi de ciocolată, pentru decor

Porții: 25

Timp de preparare 60 minute

Dimensiuni forma de copt: 25/25 cm

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru Brownie cu cremă de mere și frișcă

Separăm albușurile de gălbenușuri.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei până pregătim ciocolata și restul ingredientelor.
Punem, într-un vas, pe foc, untul tăiat în cuburi cu ciocolata ruptă.
Amestecăm intens până ingredientele sunt topite și compoziția omogenizată.
Dăm compoziția la rece pentru câteva minute. Eu am dat-o 10 minute pe balcon.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Măcinăm nuca, dar nu foarte fin, măcinăm zahărul să-l transformăm în pudră.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până bezeaua devine fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata ușor răcită și esența și le încorporăm în bezea.
Cernem, apoi, făina amestecată cu praful de copt, deasupra compoziției și o încorporăm ușor, cu o paletă.
La final, încorporăm nuca.
Tapetăm baza formei de copt cu hârtie, iar pereții îi ungem cu ulei și îi pudrăm cu făină.
Întindem compoziția de brownie în tavă și o coacem la 180 de grade, pentru 30-35 minute.

Preparăm crema de mere

Punem merele rase într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul și le amestecăm bine, până se formează sirop.
Adăugăm untul tăiat în bucăți mici și amestecăm până la topirea acestuia, apoi adăugăm grișul și din nou amestecăm pentru omogenizare.
Spre final, adăugăm și scorțișoara, apoi stingem focul și lăsăm compoziția să se tempereze, câteva minute.
Între timp, mixăm frișca până se spumează.

Asamblare Brownie cu cremă de mere și frișcă

Peste blatul răcit, întindem crema de mere, ușor caldă și lăsăm prăjitura la rece.
Blatul se va umezi ușor de la crema caldă. Nu îl scoatem din formă, pentru a se crea condens. Astfel nu va avea nevoie să fie însiropat. Bine, eu așa am procedat, dar se poate însiropa și adăuga crema complet răcită, nu impun eu acum regula.
Peste crema de mere, întindem frișca bătută și presărăm fulgi de ciocolată peste ea.
Eu am avut o formă de silicon cu zig-zaguri și am așezat-o peste frișcă, apoi am presărat fulgii de ciocolată.
Dăm prăjitura Brownie cu cremă de mere și frișcă la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a o porționa.
Pot să vă spun că i-am surprins plăcut pe ai mei cu această combinație de prăjitură.
Ghinionul meu că a fost înnorat și nu am realizat fotografii foarte clare, să se vadă contrastul culorilor, de la straturile prăjiturii.

Poate vă place și Prăjitura cu foi fragede și umplutură de mere.

Prăjitura cu foi fragede și umplutură de mere

Mai multe rețete de negresă aici,

Și pe Lauras Sweet’s găsiți o colecție interesantă de negrese delicioase!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?