Brownie cu cremă de mere și frișcă

de Maria Udrea
4368 vizualizări
Brownie cu cremă de mere și frișcă

Pentru că la noi în casă, unii preferă deserturile cu nuci și ciocolată, iar alții preferă deserturile cu mere, am făcut o combinație și a ieșit această minunată Brownie cu cremă de mere și frișcă.

Blat ușor umed,  cu ciocolată amăruie și nucă, cremă de mere cu unt și multă scorțișoară și frișcă vanilată, s-au combinat chiar perfect.

Este prima dată când folosesc frișca vanilată și îndulcită La Dorna și mi-a plăcut, mai ales cum s-a asortat la prăjitura mea.

Am folosit puțină, pentru că nu am știut cum va fi, dar merita pusă cantitate dublă.

Brownie cu cremă de mere și frișcăBrownie cu cremă de mere și frișcăBrownie cu cremă de mere și frișcă

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 5 ouă, medii
  • 125 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt( 82%)
  • 125 g făină
  • 75 g nucă măcinată
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru crema de mere:
  • 750 g mere rase
  • 100 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 125 g unt( 82%)
  • 1 lingură griș
  • În plus:
  • 200 g frișcă vanilată La Dorna
  • fulgi de ciocolată, pentru decor

[/ingredients]

Porții: 25

Timp de preparare 60 minute

Dimensiuni forma de copt: 25/25 cm

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparăm blatul pentru Brownie cu cremă de mere și frișcă

Separăm albușurile de gălbenușuri.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei până pregătim ciocolata și restul ingredientelor.
Punem, într-un vas, pe foc, untul tăiat în cuburi cu ciocolata ruptă.
Amestecăm intens până ingredientele sunt topite și compoziția omogenizată.
Dăm compoziția la rece pentru câteva minute. Eu am dat-o 10 minute pe balcon.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Măcinăm nuca, dar nu foarte fin, măcinăm zahărul să-l transformăm în pudră.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până bezeaua devine fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata ușor răcită și esența și le încorporăm în bezea.
Cernem, apoi, făina amestecată cu praful de copt, deasupra compoziției și o încorporăm ușor, cu o paletă.
La final, încorporăm nuca.
Tapetăm baza formei de copt cu hârtie, iar pereții îi ungem cu ulei și îi pudrăm cu făină.
Întindem compoziția de brownie în tavă și o coacem la 180 de grade, pentru 30-35 minute.

Preparăm crema de mere

Punem merele rase într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul și le amestecăm bine, până se formează sirop.
Adăugăm untul tăiat în bucăți mici și amestecăm până la topirea acestuia, apoi adăugăm grișul și din nou amestecăm pentru omogenizare.
Spre final, adăugăm și scorțișoara, apoi stingem focul și lăsăm compoziția să se tempereze, câteva minute.
Între timp, mixăm frișca până se spumează.

Asamblare Brownie cu cremă de mere și frișcă

Peste blatul răcit, întindem crema de mere, ușor caldă și lăsăm prăjitura la rece.
Blatul se va umezi ușor de la crema caldă. Nu îl scoatem din formă, pentru a se crea condens. Astfel nu va avea nevoie să fie însiropat. Bine, eu așa am procedat, dar se poate însiropa și adăuga crema complet răcită, nu impun eu acum regula.
Peste crema de mere, întindem frișca bătută și presărăm fulgi de ciocolată peste ea.
Eu am avut o formă de silicon cu zig-zaguri și am așezat-o peste frișcă, apoi am presărat fulgii de ciocolată.
Dăm prăjitura Brownie cu cremă de mere și frișcă la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a o porționa.
Pot să vă spun că i-am surprins plăcut pe ai mei cu această combinație de prăjitură.
Ghinionul meu că a fost înnorat și nu am realizat fotografii foarte clare, să se vadă contrastul culorilor, de la straturile prăjiturii.
Brownie cu cremă de mere și frișcăBrownie cu cremă de mere și frișcă

Poate vă place și Prăjitura cu foi fragede și umplutură de mere.

Prăjitura cu foi fragede și umplutură de mere

Mai multe rețete de negresă aici,

Și pe Lauras Sweet’s găsiți o colecție interesantă de negrese delicioase!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: