Aveam de multă vreme în plan, acest gen de ruladă tricoloră cu umplutură de brânză, însă abia acum i-a sosit rândul.

Foarte bună și aspectuoasă, cu siguranță va fi vedetă printre aperitivele unei mese festive!

Prima dată am văzut această rețetă de ruladă tricoloră pe bucătăraș.ro, de unde m-am și inspirat.

Cantitățile ingredientelor le-am potrivit așa cum am simțit eu că mai trebuie la aluaturi și ca gust și ca textură.

Ingrediente

  • Pentru aluatul alb:
  • 2 ouă medii
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt nemțesc, cremos
  • 4 linguri făină
  • 1/3 plic praf de copt
  • 5 linguri telemea sărată, rasă
  • Pentru aluatul verde:
  • 2 ouă medii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură iaurt nemțesc, cremos
  • 2 linguri făină
  • 1/3 plic praf de copt
  • 4 linguri spanac fiert si tocat
  • 3 fire pătrunjel verde
  • 3 frunze busuioc
  • 1 praf sare
  • Pentru aluatul portocaliu:
  • 2 ouă medii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură iaurt nemțesc, cremos
  • 4 linguri făină
  • 1/3 plic praf de copt
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 2 linguri roșii cuburi în suc de roșii Sun Food
  • 1 praf sare
  • 270 g cremă de brânză cu verdeață pentru umplut

Porții: 10

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni tavă: 28/38 cm

Mod de preparare

Pregătim cele trei ingrediente care diferențiază aluaturile

Pentru aluatul verde, opărim spanacul în apă cu puțină sare, îl scurgem bine și îl tocăm mărunt, împreună cu pătrunjelul și frunzele de busuioc.
Pentru aluatul alb, dăm brânza pe răzătoare.
Pentru aluatul portocaliu, trecem cuburile de roșii prin blender, apoi amestecăm sosul obținut cu dulceața de ardei.

Pregătire aluaturi pentru ruladă tricoloră cu umplutură de brânză

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Pregătim, separat, fiecare aluat în același mod.
Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă.
Gălbenușurile, le amestecăm cu uleiul, iaurtul și câte 2 linguri de făină cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm apoi, ingredientul care diferențiază cele trei aluaturi și încorporăm albușurile mixate spumă.
În funcție de consistența aluaturilor, mai adăugăm pe alocuri, făină.
Eu am mai adăugat câte 2 linguri la aluatul verde și cel portocaliu pentru că erau mai subțiri.

Asamblare și coacere ruladă tricoloră cu umplutură de brânză

Tapetăm tava cu hâtie de copt.
Întindem aluaturile în tavă, creând dungi oblice și alternative.
Eu am întins aluaturile cu lingura, dar se pot folosi pungi tăiate la un colț, sau săculeți de posh-uri, dacă se doresc dungi uniforme.
Eu am cam fost în criză de timp și nu am mai ținut cont de aspect, mai ales că a fost și de probă.
Data viitoare promit s-o fac mai spectaculoasă. 🙂
Coacem rulada pentru 30-35 de minute, sau până se rumenește bine.
Umezim un ștergar de bucătărie, curat și răsturnăm foaia de ruladă fierbinte peste el.
Imediat o rulăm împreună cu prosopul, ca să nu se lipească și o lăsăm să se răcească așa rulată.
Când este bine răcită, o derulăm, o ungem cu crema de brânză și o rulăm din nou.
O lăsăm la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și servi.
Noi am servit-o cu dulceață de ardei iuți.
Tare încântați au fost ai mei de această ruladă tricoloră cu umplutură de brânză așa că vă propun s-o testați și voi!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive