Pentru iubitorii de ciocolată, dar și pentru iubitorii de granola, o delicioasă tartă cu ciocolată și blat din granola în formă de inimioară.

Și în plus, este fără zahăr, cu ingrediente cât se poate de sănătoase.

Am folosit bănuți de ciocolată îndulciți cu green sugar și granola de la Lizi’s, niște ingrediente perfecte pentru un desert delicios și cât se poate de sănătos.

Am ales pentru această tartă granola din: fulgi de ovăz, ulei de rapiță, fulgi de cocos deshidratați, sirop de agave, suc de măr concentrat, caju, migdale, fistic și alune. O combinație delicioasă!

Produsele Lizi’s Granola sunt de fapt o alternativa sănătoasă și gustoasă pentru micul dejun, dar și pentru deserturi. Sunt 100% naturale.
Au la bază un mix de nuci, semințe și fulgi de ovăz de cea mai bună calitate, rumenite la cuptor cu foc
blând. 

Produsele Lizi’s sunt preparate din ingrediente integrale, care oferă porția zilnică de energie și proteine pe parcursul întregii zile.

De ce spun că sunt sănătoase produsele Lizi’s?

  • NU conțin zahăr sau îndulcitori artificiali;
  • NU  conțin conservanți;
  • NU conțin uleiuri hidrogenate;
  • NU conțin OMG;
  • Sunt bogate în fibre și proteine de cea mai bună calitate;
  • Singurele produse de pe piața din România cu încărcătură glicemică scăzută, ajutând la menținerea nivelului zahărului din sânge;
  • Sunt excelente pentru diabetici, sportivi, cure de slăbire, copii sau adolescenți;

Produsele se pot achiziționa din magazinele Carrefour, MEGA IMAGE, Kaufland, DM, Selgros, CărtureștiBebe Tei, Naturalia, Farmaciile Floarea de Colț.

Se pot achiziționa și online, pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.

Ingrediente

Porții: 16

Timp de preparare: 30 minute

Diametrul formei de copt: 20 cm

Mod de preparare

Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola

Măcinăm granola, dar nu foarte fin.
Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt și întindem la baza ei blatul de granola.
Dăm forma la rece până pregătim restul ingredientelor.

Preparare crema de ciocolată

Încălzim smântâna pentru frișcă, până aproape de punctul de fierbere.
Stingem focul și amestecăm intens în vas, până când bănuții de ciocolată sunt topiți și crema omogenă.
O lăsăm 5-6 minute să se tempereze ușor.

Asamblare tartă cu ciocolată și blat din granola

Tăiem căpșunile în jumătăți.
Le așezăm în horă, peste stratul de granola, lipite cu partea interioară de pereții formei și cu vârful în sus.
Turnăm crema de ciocolată peste stratul de granola și o nivelăm, având grijă să nu deranjăm jumătățile de căpșuni/căpșune.
Presărăm pe margini un strat de granola, dându-i forma de inimă, apoi dăm tarta la rece până când crema se întărește și o putem porționa.
Este chiar delicioasă această tartă cu ciocolată și blat din granola, o combinație de trei gusturi: dulce de la granola, ușor amărui de la bănuții de ciocolată și acrișor de la căpșunile de pe margine.
Sper să vă placă și să vă inspire!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics