Foarte bună și frumoasă a ieșit această tartă sărată cu brânză și baby spanac!

Am combinat brânza de burduf cu brânză proaspătă, baby spanac și roșii deshidratate, într-un aluat fraged, ușor crocant, în care am adăugat și puțină pastă de jumări.

Este foarte bună, atât caldă, cât și rece, luată la pachet!

Mai găsiți pe blog și o rețetă de Plăcintă cu spanac, omletă și brânză, foarte gustoasă, pe care v-o recomand cu drag.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 25 g pastă de jumări
  • 50 ml apă rece
  • 325 g făină
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură:
  • 125 g baby spanac
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 350 g brânză de burduf
  • 250 g brânză proaspătă, de vaci
  • 1 ou + 1 albuș
  • 4-5 buc. roșii deshidratate, în ulei
  • câteva frunze de busuioc
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 lingură griș
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns
  • puțină boia de ardei pentru pudrat

Porții: 12

Timp de preparare: 90 minute

Dimensiuni forma de copt: 13/35 cm

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Punem într-un vas, untul rece, pe care îl tăiem în bucăți mai mici, pasta de jumări și oul.
Presărăm sare și piper, atât cât știm că suportă gustul nostru.
Cernem puțină făină peste ingrediente și începem să le amestecăm cu vârfurile degetelor.
Cernem treptat, restul de făină și o amestecăm cu compoziția formată, picurând și apa rece.
Frământăm rapid aluatul, până devine nelipicios și ferm, având grijă să nu se încălzească untul, ci să se mențină rece.
La aluaturile fragede untul trebuie, neapărat, să fie rece, la fel și restul ingredientelor pe care le adăugăm, astfel aluatul va fi unul nisipos.
Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru cel puțin o oră.

Între timp, pregătim umplutura pentru Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Amestecăm cele două feluri de brânză. Eu le-am strivit cu furculița.
Tocăm ceapa solzișori, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare.
Clătim frunzele de baby spanac și le scurgem bine.
Punem untul la topit și adăugăm usturoiul răzuit și 2 frunze de busuioc rupte mărunt.
Le amestecăm bine pentru a se aroma untul, apoi adăugăm ceapa și o lăsăm să se călească ușor.
Adăugăm apoi baby spanacul și îl amestecăm ușor până este bine pătruns, dar nu îl ținem mult pe foc, pentru a nu-și schimba culoarea.
Lăsăm, apoi, ingredientele să se răcească și le amestecăm cu brânza și mărarul tocat.
Tăiem roșiile deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste compoziția de brânză și baby spanac.
Adăugăm și o lingură de griș, sau mai mult, dacă compoziția este moale.

Asamblare și coacere Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Când aluatul este bine răcit, îl împărțim în două părți, dar nu egale.
2/3 din aluat îl folosim pentru a îmbrăca baza și pereții formei de tartă, iar 1/3 pentru grilajul de deasupra.
Aluatul de la baza tartei îl întindem mai întâi pe masa de lucru, apoi îl transferăm în forma de tartă unsă ușor cu unt.
Îmbrăcăm cu aluat și pereții laterali, presându-l cu degetele pentru a lua forma ondulată a pereților.
Peste aluat, întindem compoziția de brânză cu baby spanac și roșii deshidratate.
Aluatul oprit îl întindem pe masa de lucru, într-o foaie din care decupăm fâșii.
Împletim fâșiile deasupra compoziției de brânză cu baby spanac și roșii deshidratate și le ungem cu gălbenuș bătut, cu ajutorul unei pensule.
Presărăm puțină boia de ardei și coacem frumoasa Tartă sărată cu brânză și baby spanac, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până se rumenește frumos și aluatul este ușor crocant.
Am avut puține emoții cu această Tartă sărată cu brânză și baby spanac, pentru că am umplut la maxim forma de tartă.
Mi-a fost teamă că o să curgă brânza din ea, dar am răsuflat ușurată când am văzut că s-a copt perfect.
Am pus forma de tartă într-o altă tavă, de teamă să nu curgă în cuptor, așa că aveți grijă cât de mult umpleți formele de copt!
Noi am servit delicioasa Tartă sărată cu brânză și baby spanac, alături de roșii cherry și un iaurt bun.
Iar pe cea care a rămas pentru a doua zi, am pus-o în pachetele pentru serviciu.
Să vă fie de folos!

Vă recomand, cu drag și această rețetă de tartă sărată de la Laura’s Sweets!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive