Foi pentru cremșnit și cremă rapidă

de Maria Udrea
20926 vizualizări
Foi pentru cremșnit și cremă rapidă

Pentru că mi s-a cerut adesea o rețetă separată de foi pentru cremșnit, vă voi împărtăși rețeta mea preferată.

Spun rețeta preferată, pentru că obișnuiesc să fac mai multe tipuri de aluat pentru foi, însă acesta fiind cu iaurt, chiar este preferatul meu.

Foile se frăgezesc foarte repede, așa că nu mai trebuie să aștept ore întregi până porționez prăjitura.

Și pentru că rețeta este despre foi pentru cremșnit, nu le-am lăsat neumplute, dar am ales o cremă rapidă, pe cea de la Dr. Oetker, care este foarte gustoasă, de altfel.

Foi pentru cremșnit și cremă rapidăFoi pentru cremșnit și cremă rapidăFoi pentru cremșnit și cremă rapidăFoi pentru cremșnit și cremă rapidă

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat de foi pentru cremșnit( 2 foi de 23/36 cm):
  • 250 g făină + extra pentru înfăinat
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură oțet
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g făină
  • Pentru umplut:
  • 1 cutie mix pentru cremă fără fierbere Dr. Oetker
  • 750 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 1 praf de sare

[/ingredients]

Porții: 16-20

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de preparare: 10 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul de foi pentru cremșnit

Punem într-un vas gălbenușurile, un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul.
Le amestecăm până la omogenizare, apoi cernem, treptat, făina deasupra și o încorporăm în compoziție.
Frământăm aluatul, mai întâi în vas, apoi pe masa înfăinată, până când nu va mai fi lipicios.
Nu trebuie să fie foarte ferm, adăugăm făină doar până când aluatul nu se mai lipește.
Pentru uns, amestecăm untul moale, ținut cel puțin 30 de minute la temperatura camerei, cu făina.
Cernem făina, treptat, peste unt și amestecăm cu ajutorul degetelor, până se formează un aluat moale.
Puteți folosi mixerul pentru aluaturi, dar eu prefer să le frământ la mână, să am controlul făinii.

Asamblare și coacere foi pentru cremșnit

Înfăinăm bine masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, pe care, de asemeni, îl înfăinăm.
Ungem aluatul cu 2/3 din compoziția de unt cu făină, cât mai uniform.
Apoi împăturim aluatul în trei, așa încât să avem trei straturi, iar între ele compoziția de unt cu făină.
Aducem partea din dreapta aluatului până acoperim 2/3 din aluat, apoi aducem și partea din stânga peste pachetul format( a se vedea și pozele că se înțelege mai bine).
Presăm ușor cu mâinile, aluatul astfel împăturit și îl ungem din nou cu restul de compoziție.
Din nou îl împachetăm în trei, îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute, sau până când se întărește compoziția din interior.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Scoatem aluatul din frigider și îl tăiem în două părți, nu chiar egale.
Eu las mai mult la foaia pe care o pun la baza cremșnitului și mai puțin la cea de deasupra, de obicei.
Dar nu este o regulă, se poate împărți aluatul în mod egal.
Întindem prima parte de aluat pe dosul tăvii( 23/36 cm), unsă cu puțin unt sau ulei și pudrată cu făină.
Coacem foaia de aluat pentru cremșnit la 180 de grade, pentru 3-5 minute.
La fel procedăm și cu a doua foaie.
Lăsăm foile să se răcească complet, înainte de a le umple cu cremă.
Eu le-am umplut cu cremă pentru cremșnit de la Dr. Oetker, preparată conform instrucțiunilor, apoi am adăugat și mascarpone.
Sper să vă placă rețeta mea de foi pentru cremșnit și să o testați!
Foi pentru cremșnit și cremă rapidăFoi pentru cremșnit și cremă rapidă
Foi pentru cremșnit și cremă rapidăFoi pentru cremșnit și cremă rapidă

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: