Lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir

de Maria Udrea
1732 vizualizări
Lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir

Pentru că suntem în post și pentru că am ales să mai schimb câte ceva în stilul de viață, în ceea ce privește alimentația, azi am preparat lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir.

Dar pentru a prepara această băutură naturală, am avut un ajutor de nădejde în minunatul și mult îndrăgitul, deja, Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality.

Chiar îmi place în mod deosebit acest blender, comparând-ul cu blenderele pe care le-am avut până acum.

Dar despre acesta am scris deja într-un articol anterior pe care îl puteți accesa cu un click aici.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 g orez brun
  • 1750 ml apă
  • 100 g stafide
  • Pentru servit:
  • 1 vârf de linguriță ghimbir ras
  • 1/2 linguriță scorțișoară

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități.
Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara până dimineața.
Spălăm stafidele, le îndepărtăm codițele și le punem și pe ele la hidratat în puțină apă, doar pentru 15 minute, nu mai mult.
Stafidele, au rol de a îndulci laptele de orez, dar și de a-i da un gust mai bun.
Se pot pune orice fructe deshidratate, care pot îndulci laptele, sau se poate opta pentru orice îndulcitor natural. Exclus zahărul, că doar preparăm o băutură naturală.

Preparare Lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir

După ce am hidratat puțin orezul și stafidele, le scurgem de apa în care au stat și le adăugăm în recipientul blenderului.
Adăugăm restul de apă rece și pornim blenderul, mai întâi la viteză mică.
Mărim treptat viteza, până când ingredientele noastre sunt transformate în pastă.
Lăsăm, apoi, compoziția obținută să se mai liniștească 10-15 minute.
O trecem, apoi, printr-un tifon dublu, pentru a obține un lapte de orez fin.
Pulpa de orez rămasă nu o aruncăm.
O putem folosi la îngroșarea anumitor sosuri. Eu am adăugat-o într-un sos de ciuperci cu piept de pui.
Este foarte bun laptele de orez, fie băut ca atare, fie adăugat în diverse preparate: creme de prăjituri, cozonac, clătite, etc.
Noi l-am băut la prima oră, încălzit și asezonat cu puțin ghimbir și scorțișoară.
Este recomandat pentru o digestie bună, pentru creșterea imunității organismului, pentru îmbunătățirea sistemului circulator și nervos și, mai ales, este recomandat pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.
Iar dacă vă interesează un blender bun, vă recomand acest Blender profesional avansat G21 Perfect moothie Vitality, pe care îl găsiți în magazinul online Una Doua, alături de alte gadgeturi interesante de bucătărie.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: