Pregătim ingredientele pentru Ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați
Punem ouăle la fiert în apă cu o linguriță de sare și o lingură de oțet.
Aceste două ingrediente ajută ouăle să fiarbă fără a se crăpa, iar după fierbere se vor curăța perfect.
Le lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi scurgem apa, trecem ouăle prin jet de apă rece, le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc complet.
Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el.
Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt.
Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper.
Preparare ouă panirat
Punem într-un bol făina și în altul pesmetul
Curățăm ouăle, le tăiem în jumătăți, transversal și le scoatem gălbenușurile.
Amestecăm gălbenușurile cu tonul, crema de brânză și pătrunjelul tocat și formăm o pastă pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
Cu această compoziție umplem carcasele de albușuri, unindu-le două câte două să formăm, din nou, oul întreg.
Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin ouăle crude bine bătute, iar la final prin pesmet.
După ce am terminat de asamblat toate ouăle, punem uleiul la încins.
Scufundăm ouăle panirat în baia de ulei încins și le rumenim bine pe toate părțile.
Apoi le scoatem pe prosoape absorbante.
Din compoziția cu ton rămasă, modelăm chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite.
Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante.
Preparare sos de iaurt și castraveți murați
Tăiem castraveții în bucăți mai mici și îi punem în recipientul blenderului.
Adăugăm un cățel de usturoi răzuit, frunze de pătrunjel tocate, crema de brânză și iaurtul.
Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un sos omogen.
Asezonăm sosul de iaurt și castraveți murați cu sare și piper alb, după gust.
Servim delicioasele ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați, calde sau reci, după preferințe.
Sunt bune și cu clasicul SOS TZATZIKI, sau cu un SOS DE USTUROI CU ROȘII.