Este prima dată când am testat aceste Ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați și am fost foarte încântată de combinație!

Dar mai încântați au fost cei care le-au savurat, așa că știu ce o să fac cu ouăle care vor rămâne după sărbătorile pascale.

Rețeta am văzut-o cu ceva ani în urmă pe bucătăraș.ro, site-ul meu de suflet unde am postat prima rețetă culinară.

Îmi plac mult și clasicele OUĂ SCOȚIENE, dar acum că am testat aceste Ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați, le prefer pe acestea din urmă.

Data viitoare am să le umplu cu ciuperci.

Ingrediente

  • Pentru ouă panirat:
  • 6 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 300 g file de ton în ulei
  • 1 lingură cremă de brânză
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 100 g făină
  • 150 g pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos de iaurt cu castraveți murați:
  • 3 castraveți murați
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 g iaurt cremos
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură cremă de brânză
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați

Punem ouăle la fiert în apă cu o linguriță de sare și o lingură de oțet.
Aceste două ingrediente ajută ouăle să fiarbă fără a se crăpa, iar după fierbere se vor curăța perfect.
Le lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi scurgem apa, trecem ouăle prin jet de apă rece, le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc complet.
Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el.
Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt.
Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper.

 Preparare ouă panirat

Punem într-un bol făina și în altul pesmetul
Curățăm ouăle, le tăiem în jumătăți, transversal și le scoatem gălbenușurile.
Amestecăm gălbenușurile cu tonul, crema de brânză și pătrunjelul tocat și formăm o pastă pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
Cu această compoziție umplem carcasele de albușuri, unindu-le două câte două să formăm, din nou, oul întreg.
Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin ouăle crude bine bătute, iar la final prin pesmet.
După ce am terminat de asamblat toate ouăle, punem uleiul la încins.
Scufundăm ouăle panirat în baia de ulei încins și le rumenim bine pe toate părțile.
Apoi le scoatem pe prosoape absorbante.
Din compoziția cu ton rămasă, modelăm chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite.
Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante.

Preparare sos de iaurt și castraveți murați

Tăiem castraveții în bucăți mai mici și îi punem în recipientul blenderului.
Adăugăm un cățel de usturoi răzuit, frunze de pătrunjel tocate, crema de brânză și iaurtul.
Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un sos omogen.
Asezonăm sosul de iaurt și castraveți murați cu sare și piper alb, după gust.
Servim delicioasele ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați, calde sau reci, după preferințe.
Sunt bune și cu clasicul SOS TZATZIKI, sau cu un SOS DE USTUROI CU ROȘII.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?