Pentru că se apropie sărbătorile pascale și este vremea rețetelor delicioase, dar și a provocărilor frumoase, vreau să împărtășesc cu voi această rețetă de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut.

Este o rețetă de pască cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, preparată în mod special, pentru minunata campanie „Bucuria de a împărți ceva bun”.

Care este de fapt mecanismul acestei campanii?

Eu împărtășesc cu voi această rețetă de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut, pregătită cu mare drag, folosind ingrediente de la Dr. Oetker.

Apoi vă invit să vă alăturați campaniei, pregătind și voi rețete asemănătoare, să fotografiați pasca alături de cel puțin 3 ingrediente de la Dr. Oetker folosite.

Postați, apoi, fotografia, într-un comentariu la concursul lansat de mine pe pagina de facebook Merișor și rețetele ei și premiat de cei de la Dr. Oetker cu un slow cooker crock pot.

Mai multe detalii veți găsi pe pagina de facebook a blogului meu, unde se va desfășura această provocare.

Dintre ingredientele de la Dr. Oetker, nu puține de altfel, folosite de mine la această pască, mi-au plăcut în mod deosebit păstaia de vanilie Bourbon și zahărul vanilat Bourbon, pe care vă invit să le testați și voi.

Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de pască, dar și rețetă de pască fără aluat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 400 g făină, plus extra, pentru înfăinat
  • 7 g drojdie uscată Dr. Oetker
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
  • 1 plic finesse de vanilie Dr. Oetker
  • 1/4 linguriță sare
  • Pentru umplut aluatul:
  • 2 albușuri
  • 25 g cacao Dr. Oetker
  • 60 g zahăr
  • 50 g nucă măcinată fin
  • 50 g nucă măcinată grosier
  • Pentru umplutura de brânză:
  • 1 kg brânză proaspătă, de vaci
  • 100 g zahăr
  • 150 g mix de fructe confiate
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 2 ouă + 1 albuș
  • 2 linguri de smântână
  • semințele de la o păstaie de vanilie Bourbon de la Dr. Oetker
  • 1 plic finesse de lămâie Dr. Oetker
  • 1/4 linguriță sare
  • 25 g griș
  • 75 g amidon Gustin Dr. Oetker
  • 1 gălbenuș de ou + 1/2 linguriță de lapte, pentru uns
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker, pentru pudrat

Porții: 16

Timp de pregătire: 120 minute

Timp de preparare: 50 minute

Diametrul formei de copt: 25 cm

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut

Aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute, înainte de a începe procedeul de lucru.
Cernem făina într-un vas, de două ori, ca să fie aerată.
Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia și o linguriță de zahăr.
Încălzim laptele, cu grijă să nu-l aducem la punctul de fierbere și turnăm puțin peste drojdie și zahăr, amestecând până când acestea se lichefiază, înglobând și puțină făină în amestecul lor.
Acoperim vasul și lăsăm maiaua să se dezvolte 5-6 minute, sau până când își dublează volumul.
Între timp, frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin omogene.
Încălzim și uleiul, să fie aproximativ de temperatura laptelui.
Peste maiaua dezvoltată, turnăm mai întâi puțin lapte cald și ulei cald, apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri cu zahăr.
Punem și conținutul plicului de finesse, zahărul vanilat Burbon și începem să încorporăm făina, folosindu-ne de o spatulă, pentru început, turnând și restul de lapte.
Puteți folosi mixerul cu brațele pentru aluat.
Când aluatul prinde consistență, îl răsturnăm pe masa înfăinată și îl frământăm până devine omogen.
Aluatul o să fie ușor lipicios, dar ne umezim la final mâinile cu ulei, la fel ungem și masa și continuăm frâmântarea.
Punem aluatul înapoi în vas, îl acoperim cu multe ștergare de bucătărie și îl lăsăm la loc cald și ferit de curent, pentru aproximativ 50-60 de minute.
Aluatul trebuie să își mărească mult volumul.

 Pregătim umplutura pentru aluat

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și din nou le mixăm.
Vom obține o bezea foarte fermă.
Adăugăm cacaua cernută și nuca măcinată fin, iar la final, nuca tăiată grosier.
Când avem aluatul dospit, oprim o bucată mică din el, pentru împletituri.
Restul de aluat îl întindem într-o foaie subțire și îl ungem cu compoziția de umplut.
Rulăm foaia de aluat și tăiem ruloul în rotocoale de 2-3 cm.
 Tapetăm forma de copt cu ulei, apoi cu hârtie de copt, să se lipească frumos de ea.
Așezăm rotocoalele de aluat umplut la baza formei, apoi acoperim forma și mai lăsăm aluatul să se dezvolte aproximativ 30 de minute.
Dăm aluatul la cuptorul preîncălzit în prealabil la 175 de grade și îl coacem pentru 25 de minute, sau până când se rumenește la suprafață.

Pregătim umplutura de brânză pentru pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut

Punem fructele la hidratat în apă călduță și le lăsăm 10 minute, nu mai mult pentru că se vor mai hidrata și în timpul procesului termic.
Amestecăm brânza cu gălbenușurile, coaja rasă de lămâie( finesse), semințele de la păstaia de vanilie și smântâna.
Omogenizăm compoziția, apoi adăugăm grișul și amidonul și din nou omogenizăm.
Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm în continuare, până obținem acea bezea fermă.
Încorporăm bezeaua în compoziția de brânză, amestecând ușor să se păstreze compoziția aerată.
La final, scurgem bine fructele și le încorporăm în compoziție.

Asamblare și coacere pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut

Scoatem forma din cuptor, întindem rapid compoziția de brânză, o nivelăm și o mai dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, pregătim împletiturile.
Împărțim aluatul în două și modelăm două baghete lungi pe care le împletim împreună.
Decupăm din împletitură cât să ne ajungă și pentru crucea de la mijloc, asigurându-ne că împletitura va avea lungimea necesară.
Când compoziția de brânză se rumenește deasupra, scoatem pasca din cuptor, așezăm împletitura de jur împrejur și crucea la mijloc.
Amestecăm gălbenușul oprit cu puțin lapte și ungem cu el pasca pe deasupra.
Dăm din nou pasca la cuptor pentru maxim 10-15 minute, până când împletitura este rumenită.
O lăsăm să se tempereze bine în forma de copt, apoi o transferăm pe platou.
O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o porționăm în forme triunghiulare, ca pe tort.
Să vă fie de folos și vă aștept, cu tot dragul, alături de mine în campania „Bucuria de a împărți ceva bun”!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics