Foarte gustoasă și de mare efect această tartă cu aluat de cartofi și carne tocată!

Aluatul de cartofi s-a comportat perfect în timpul tratamentului termic și are un gust tare plăcut!

Iar umplutura de carne tocată, în amestec cu bacon afumat și puțină dulceață de ardei iuți, pot să spun că a fost demențială.

Găsiți pe blog și rețeta de dulceață de ardei iuți, preparată în casă.

Îmi place mult forma de tartă dreptunghiulară cu baza detașabilă, care și-a făcut loc de curând în bucătăria mea!

Ies niște bijuterii de preparate, cum a fost și această Tartă sărată cu brânză și baby spanac!

Ingrediente

  • Pentru aluat de cartofi:
  • 5 cartofi, medii
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri smântână
  • 30 ml ulei
  • 300 g făină
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță praf de copt
  • apă pentru fiert cartofii
  • Pentru umplutură:
  • 250 g bacon afumat
  • 250 g carne de porc, tocată
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei
  • 1 ou + 2 albușuri
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • sare
  • cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 4-5 frunze de busuioc
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță lapte
  • Decor:
  • roșii cherry
  • frunze de busuioc

Porții: 12

Timp de preparare: 90 minute

Dimensiuni tavă: 13/35 cm

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată

Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi pasăm bine adăugând și o lingură de smântână.
Lăsăm piureul de cartofi să se răcească, apoi adăugăm gălbenușul, smântâna, sare și piper și omogenizăm compoziția.
Cernem puțină făină împreună cu praful de copt, deasupra compoziției și începem să frământăm aluatul.
Adăugăm, alternativ făină și ulei și frământăm până vom obține un aluat ușor moale, și puțin lipicios.
Pentru a nu se lipi, îl frământăm, spre final, cu mâinile unse cu ulei, pe masa, de asemeni, unsă.
Lăsăm aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.

Pregătim umplutura pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată

Cât timp fierb cartofii pentru aluat, pregătim umplutura.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
Spălăm bine pătrunjelul, îl scurgem și îl tocăm mărunt.
Într-un wok, călim ceapa cu usturoiul în puțin ulei, până începe ceapa să se pătrundă ușor.
Apoi adăugăm ciupercile scurse și tocate mai mărunt.
După câteva minute adăugăm carnea tocată, amestecată cu baconul afumat tocat mărunt.
Amestecăm intens, pentru a se rumeni uniform carnea uniform.
Lăsăm ingredientele pe foc până când carnea este bine gătită, apoi stingem focul și dăm wok-ul la rece.
Când este bine răcit amestecul din wok, adăugăm oul întreg și cele două albușuri, unul rămas de la aluat și altul de la gălbenușul cu care ungem tarta.
Adăugăm și dulceața de ardei iuți, sare, dacă mai este cazul, un praf de cimbru, frunze rupte de busuioc și pătrunjelul tocat mărunt.
Omogenizăm foarte bine compoziția.

Asamblare și coacere tartă cu aluat de cartofi și carne tocată

Cu 15 minute înainte de a introduce tarta în cuptor, pornim cuptorul la 180 de grade.
Oprim din aluat o bucată mică pentru decorul de deasupra tartei, iar cu restul, îmbrăcăm interiorul formei de tartă, cât mai uniform.
Întindem aluatul în forma unsă cu puțin ulei, presându-l bine cu mâinile, să îmbrace baza și pereții formei cât mai uniform.
Apoi întindem compoziția de carne tocată și o nivelăm.
Întindem restul de aluat pe masa unsă și decupăm forme din el.
Eu am avut două decupatoare în formă de floare, de mărimi diferite.
Am decupat mai întîi cu forma mare, apoi interiorul acesteia, cu forma mică.
Așezăm decupajele deasupra umpluturii, iar în interiorul celor mari, adăugăm câte o felie din roșiile cherry.
Amestecăm gălbenușul de ou cu puțin lapte și cu o pensulă ungem tarta deasupra.
Coacem delicioasa tartă cu aluat de cartofi și carne tocată pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
O lăsăm să se tempereze bine, în forma de copt, apoi o transferăm pe un platou și o porționăm.
O decorăm cu frunze de busuioc pentru un aspect mai plăcut.
Nouă ne-a plăcut tare mult această tartă, sper să vă inspire și pe voi și, mai ales, să vă placă!
Dacă vi se pare aluat mult, puteți să mai opriți din el și să faceți o turtă la tigaie, care va ieși deosebită!

Poate vă place și această Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, șuncă și cașcaval, inspirată de la Papa Bun!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?