Tort în trei culori cu trei arome deosebite

de Maria Udrea
4667 vizualizări
Tort în trei culori cu trei arome deosebite

Acest delicios tort în trei culori cu trei arome deosebite a fost dedicat zilei de 8 martie și i-am rasfățat pe cei dragi cu el.

Și, în altă ordine de idei, particip cu această rețetă de tort în trei culori cu trei arome deosebite la campania lansată de Dr. OetkerBucuria de a împărți ceva bun„.

Este un tort preparat cu ingrediente de la Dr. Oetker, vedete fiind esențele naturale pe care eu le-am îndrăgit maxim de cum le-am descoperit.

Sunt convinsă că și voi le veți îndrăgi, pentru că sunt așa de plăcute, uleioase, iar aromele sunt chiar deosebite, puternice și te trimit cu gândul într-o țară exotică, unde ai dori să-ți petreci vacanța.

Pentru că m-am gândit la un tort în trei culori, am testat trei dintre aceste esențe și ne-am îmbătat cu aroma lor în creme și blat.

Dar să vă explic rolul meu în campania „Bucuria de a împărți ceva bun„, lansată de Dr. Oetker.

Eu împărtășesc cu voi această rețetă de tort, pregătită cu mare drag, folosind ingrediente de la Dr. Oetker.

Apoi vă invit să vă alăturați campaniei, pregătind și voi rețete asemănătoare, să fotografiați tortul/torturile alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite și să postați fotografia/fotografiile într-un comentariu la concursul lansat de mine pe pagina de facebook Merișor și rețetele ei și premiat de cei de la Dr. Oetker.

Apoi dați share concursului pe pagina voastră de facebook, alături de #impartecevabun și #tortretetemerisor și intrați în concurs.

Câștigă cine strânge cele mai multe like-uri la poza sa de la postarea mea, până la data de 21 martie. Premiul la categoria tort va fi un robot de bucătărie!

Sper că v-am convins să vă alăturați acestei campanii și vă doresc mult succes!

Tort în trei culori cu trei arome deosebiteTort în trei culori cu trei arome deosebiteTort în trei culori cu trei arome deosebiteTort în trei culori cu trei arome deosebite

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 6 albușuri
  • 125 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 50 g migdale măcinate
  • 75 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență naturală de migdală marocană Dr. Oetker
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 1 linguriță esență naturală de migdală marocană Dr. Oetker
  • Pentru cremele cu arome de mentă și lămâie:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 125 g amidon Gustin Dr. Oetker
  • 500 g mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
  • 3 picături colorant verde Dr. Oetker
  • 2 lingurițe esență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
  • 2 picături colorant galben Dr. Oetker
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 350 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată cu lapte

[/ingredients]

Porții: 16-20

Timp total de pregătire + preparare: 75 minute

Diametrul formei de copt: 24 cm

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare blat pentru tort în trei culori cu trei arome deosebite

Albușurile, ținute la temperatura camerei 10-15 minute, se presară cu puțină sare și se mixează până devin spumoase.
Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare, până rezultă o bezea fermă.
Înlăturăm mixerul și vom folosi o spatulă de silicon.
Se macină migdalele, dar nu foarte fin și se încorporează ușor în bezea, amestecând cu spatula de jos în sus, cu mișcări circulare. Se adaugă și esența.
Cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm, treptat, în bezea, precum migdalele.
Tapetăm baza formei de copt cu hârtie pergament, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm făină.
Întindem compoziția de blat în forma de copt și o dăm la cuptor pentru 30-35 de minute.

Nu uităm nici de testul cu scobitoarea pe care îl facem când blatul de tort este bine rumenit.

Scoatem forma cu blatul la marginea cuptorului, introducem scobitoarea în mijlocul blatului și dacă iese uscată, blatul este copt. Dacă iese umedă, îl mai lăsăm la copt.
După stingerea focului, mai lăsăm blatul de tort 5 minute cu ușa întredeschisă.
Apoi îl mai lăsăm în formă alte 5 minute să se tempereze, după care îl scoatem din formă și îl răsturnăm invers pe un grătar de răcire.

Preparare creme pentru tort în trei culori cu trei arome deosebite

Pentru cele două creme, cea cu aromă de mentă și cea cu aromă de lămâie, preparăm toată compoziția odată, apoi o împărțim în două.
Mixăm gălbenușurile cu puțină sare și zahărul, până acesta aproape se dizolvă.
Apoi diluăm compoziția cu puțin lapte rece, adăugăm amidonul și omogenizăm.
Adăugăm restul de lapte, omogenizăm din nou și fierbem compoziția la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
Așezăm o folie alimentară direct peste cremă și o dăm la rece.
Când crema este complet rece, o mixăm împreună cu mascarponele.

Împărțim crema rezultată în două părți egale.

Într-o parte punem esența naturală de mentă americană și colorantul verde. Iar în cealaltă, esența naturală de lămâie siciliană și colorantul galben.
Colorant galben am pus doar 2 picături pentru că deja crema are o culoare gălbuie de la gălbenușuri.
Pentru crema de ciocolată, încălzim frișca lichidă, până aproape de punctul de fierbere și o adăugăm peste ciocolata ruptă.
Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează crema, apoi o dăm la rece.
Preparăm și siropul prin fierberea apei cu zahărul, pănă la topirea acestuia și adăugarea esenței după stingerea focului.

Asamblare tort în trei culori cu trei arome deosebite

Secționăm blatul de tort în trei părți, chiar dacă straturile vor ieși mai mici.
Partea de deasupra blatului o folosim la baza tortului, pentru că este întotdeauna mai neuniformă.
O însiropăm bine cu o parte din siropul rece.
Eu însiropez mai mult blatul de la baza tortului și mai puțin pe cele de deasupra, acestea hidratându-se și de la creme.
Peste blatul însiropat, întindem jumătate din crema cu aromă de mentă, apoi așezăm deasupra, a doua parte de blat, ușor însiropată.
Întindem jumătate din crema cu aromă de lămâie și o acoperim cu ultima parte de blat.
Turnăm deasupra tortului puțin din crema de ciocolată, ușor fierbinte, preparată imediat după ce asamblăm tortul.

Dăm tortul la rece până se întărește glazura și se răcește restul din crema de ciocolată.

Glazura este opțională, eu am pus-o dorind să decorez tortul într-un anume fel, dar pe parcurs m-am răzgândit. :)))
Când se răcește bine crema de ciocolată, o mixăm până devine mai voluminoasă.
Decorăm tortul cu cele trei creme colorate, folosind un posh cu dui.
Ordinea cremelor am ales-o astfel încât să fie contrastul mai vizibil.
Decorăm tortul și deasupra, în același mod.
Nouă ne-a plăcut foarte mult acest tort în trei culori cu trei arome deosebite, sper să vă placă și să vă inspire și pe voi!
Și nu uitați de concurs unde vă aștept cu ideile voastre de tort cu ingrediente de la Dr. Oetker!
Tort în trei culori cu trei arome deosebiteTort în trei culori cu trei arome deosebite

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: