Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume

de Maria Udrea
2084 vizualizări
Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume

Sunt tare gustoase și ușoare aceste Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume și sunt fără ouă, tocmai bune de servit în zilele de post, cu dezlegare la pește!

Servite cu multă lămâie și pâine prăjită, sau cu niște sos iuțel – dulceață de ardei iuți, sunt chiar delicioase.

Puteți vedea rețeta de dulceață de ardei iuți cu un click AICI!

Se pot prepara și din altfel de pește, dar nouă ne place fileul de ton în ulei de floarea soarelui, sau ulei de măsline.

Chiftele de ton cu ciuperci și alte legumeChiftele de ton cu ciuperci și alte legume

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 600 g file de ton în ulei de măsline
  • 4 cartofi mici
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă mică
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 100 g pesmet
  • 50 g susan

[/ingredients]

Porții: 16

Timp de preparare: 50 de minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare.
Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită.
Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm mărunt.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Scurgem ciupercile de lichid și le tocăm mai mărunt.
Punem într-un bol pesmetul și în altul semințele de susan.
Cartofii și morcovul nu se fierb definitiv ci cam pentru 3/4 din timpul normal.

Preparare Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume

Curățăm cartofii după ce s-au fiert și răcit și îi dăm pe răzătoarea mare.
Dăm pe răzătoare și morcovul și îl adăugăm peste cartofi.
Urmărim ca fileul de ton să rămână ușor uns cu ulei, pentru a nu ieși chiftelele prea uscate, ci mai suculente.
Amestecăm într-un vas încăpător, toate ingredientele pregătite pentru Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume.
Le asezonăm, după gust, cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Luăm câte o lingură cu vârf din amestecul rezultat și formăm chiftelele pe care le așezăm în forme de brioșe, de silicon și le presăm ușor.
O parte din chiftele le-am trecut prin pesmet, o parte prin susan, iar o parte le-am lăsat simple.
Dăm formele de brioșe cu chiftelele în ele, la cuptor, pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, sau până când chiftelele se rumenesc ușor.
Nu trebuie să le coacem mult, deoarece ingredientele sunt deja preparate și riscăm să le uscăm.
Le lăsăm mai suculente că sunt mai gustoase.
Lăsăm chiftelele să se tempereze în formele de brioșe, apoi le răsturnăm pe platou.
Nu le scoatem imediat că se vor rupe.
Sunt foarte gustoase, în toate cele trei combinații!
Chiftele de ton cu ciuperci și alte legumeChiftele de ton cu ciuperci și alte legume

Dacă preferați chiftelele de ton cu ouă în compoziție, vă recomand rețeta Chiftele de ton cu ciuperci, sau rețeta Chiftele de ton cu porumb dulce.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: