Sunt tare gustoase și ușoare aceste Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume și sunt fără ouă, tocmai bune de servit în zilele de post, cu dezlegare la pește!

Servite cu multă lămâie și pâine prăjită, sau cu niște sos iuțel – dulceață de ardei iuți, sunt chiar delicioase.

Puteți vedea rețeta de dulceață de ardei iuți cu un click AICI!

Se pot prepara și din altfel de pește, dar nouă ne place fileul de ton în ulei de floarea soarelui, sau ulei de măsline.

Ingrediente

  • 600 g file de ton în ulei de măsline
  • 4 cartofi mici
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă mică
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 100 g pesmet
  • 50 g susan

Porții: 16

Timp de preparare: 50 de minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare.
Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită.
Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm mărunt.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Scurgem ciupercile de lichid și le tocăm mai mărunt.
Punem într-un bol pesmetul și în altul semințele de susan.
Cartofii și morcovul nu se fierb definitiv ci cam pentru 3/4 din timpul normal.

Preparare Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume

Curățăm cartofii după ce s-au fiert și răcit și îi dăm pe răzătoarea mare.
Dăm pe răzătoare și morcovul și îl adăugăm peste cartofi.
Urmărim ca fileul de ton să rămână ușor uns cu ulei, pentru a nu ieși chiftelele prea uscate, ci mai suculente.
Amestecăm într-un vas încăpător, toate ingredientele pregătite pentru Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume.
Le asezonăm, după gust, cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Luăm câte o lingură cu vârf din amestecul rezultat și formăm chiftelele pe care le așezăm în forme de brioșe, de silicon și le presăm ușor.
O parte din chiftele le-am trecut prin pesmet, o parte prin susan, iar o parte le-am lăsat simple.
Dăm formele de brioșe cu chiftelele în ele, la cuptor, pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, sau până când chiftelele se rumenesc ușor.
Nu trebuie să le coacem mult, deoarece ingredientele sunt deja preparate și riscăm să le uscăm.
Le lăsăm mai suculente că sunt mai gustoase.
Lăsăm chiftelele să se tempereze în formele de brioșe, apoi le răsturnăm pe platou.
Nu le scoatem imediat că se vor rupe.
Sunt foarte gustoase aceste Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume, în toate cele trei combinații!

Dacă preferați chiftelele de ton cu ouă în compoziție, vă recomand rețeta Chiftele de ton cu ciuperci, sau rețeta Chiftele de ton cu porumb dulce.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics