Tare buni calzi, serviți cu ketchup, sau cu salată, dar și reci, luați la pachet, acești Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor!

Mai găsiți pe blog o rețetă de Colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane, care sper să vă placă și să vă inspire.

Pentru prepararea colțunașilor din această rețetă am făcut curățenie în frigider și am folosit toate preparatele din carne, rămase de la sărbători.

Mai precis, aveam niște friptură de porc și niște chiftele, așa că le-am reciclat, nimic n-am aruncat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță lapte, pentru uns
  • semințe de chimen
  • semințe de susan
  • Pentru umplut:
  • 1 kg preparate din carne( friptură și chiftele)
  • 2 cepe micuțe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • cimbru
  • sare
  • 3 albușuri
  • 150 g mozzarella
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei

Porții: 10

Timp de preparare: 75 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru colțunași cu carne tocată preparați la cuptor.

Cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas  și o amestecăm cu puțină sare.
Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.
Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și laptele rece.
Mai adăugăm și făină atât cât necesită, pentru a obține un aluat nelipicios.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la odihnit, la loc răcoros, până pregătim umplutura.

Pregătim umplutura pentru Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor.

Curățăm și tocăm legumele mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins.
Trecem preparatele din carne prin robot, sau prin mașina de tocat și le adăugăm peste legumele călite.
Stingem focul, pentru că preparatele din carne nu mai necesită alt tratament termic.
Adăugăm dulceața de ardei iuți, cele 3 albușuri, sare, cimbru și pătrunjelul tocat.
Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm mozzarella dată pe răzătoare și din nou omogenizăm.

Asamblare și coacere Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, pe care le modelăm sub formă de sfere.
Pe masa înfăinată, întindem pe rând fiecare sferă într-o foaie subțire, de formă rotundă.
Punem câte 2 linguri din compoziția de umplutură la mijlocul aluatului.
Apoi îndoim o parte de aluat peste umplutură, unind marginile aluatului și formând un semicerc.
Cu un decupator sau un cuțit tăiem surplusul de aluat de pe margini.
Apoi presăm cu o furculiță trecută prin făină marginile de aluat lipite, pentru a nu se desface în timpul coacerii.
Procedăm așa cu toate sferele de aluat.
Din decupajele marginilor colțunașilor, am mai asamblat alți 2 colțunași.
Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărăm chimen peste jumătate din ei și susan peste cealaltă jumătate.
Coacem colțunașii pentru 25-30 de minute, sau până când aluatul este bine rumenit.
Îi servim fie calzi, cu ketchup, cu salată, sau cu diverse sosuri, dar sunt delicioși și reci, luați la pachet.

Recomand și rețeta de Colțunași din foietaj cu carne tocată, serviți cu garnitură de ciuperci de pe cookandplay.a1.ro!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics