Am zis să ies puțin din clasic, de data aceasta și am preparat o minunată Pască cu aluat fraged cu ciocolată.
Aluatul este unul sfărâmicios, cam ca la Prăjitura Rudy, iar umplutura de brânză am combinat-o cu stafide și merișoare.

Vă recomand, cu drag, această rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată, dar dacă optați pentru rețeta clasică găsiți pe blog următoarele rețete: Pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut,

Pască cu aluat de cozonac -rețeta clasică, sau Pască fără aluat, cu mix de brânzeturi și stafide.

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged cu ciocolată:
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 ml lapte
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 2 lingurițe esență de vanilie Dr. Oetker
  • 600 g făină
  • 1 vârf linguriță sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 1200 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 3 albușuri
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 100 g zahăr
  • 50 g stafide
  • 50 g merișoare
  • 2 lingurițe esență de vanilie Dr. Oetker
  • 100 g amidon Gustin Dr. Oetker
  • 1 gălbenuș, pentru uns

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Pască cu aluat fraged cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, împreună cu untul și laptele.
Punem vasul pe foc și amestecăm până când ingredientele solide sunt topite și compoziția omogenă.
Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.
Frecăm gălbenușurile cu sare și zahărul, adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită.
Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus.
Încorporăm, treptat și restul de făină, până obținem un aluat ferm și nelipicios.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, acoperit cu o folie alimentară.

Pregătim umplutura pentru Pască cu aluat fraged cu ciocolată

Hidratăm stafidele și merișoarele în puțină apă călduță.
Amestecăm brânza cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat.
Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.
Încorporăm, încet, bezeaua, în compoziția de brânză, apoi adăugăm amidonul și fructele bine scurse.

Asamblare și coacere Pască cu aluat fraged cu ciocolată

Împărțim aluatul în două părți, dar nu egale.
Tapetăm forma de copt cu hârtie, atât la bază cât și lateralele.
Eu am folosit o formă de copt cu diametrul de 24 cm.
Aluatul mic îl vom întinde la baza formei de copt, iar din aluatul mai mare, rupem o bucată, cât o minge de ping pong, pe care o dăm la congelator, învelită în folie.
Cu acesta vom crea mai târziu forma de cruce.
Cu restul de aluat îmbrăcăm lateralele formei de copt.
Eu l-am împărțit în două, la fel și hârtia de copt pe care am decupat-o după dimensiunea inelului detașabil, dar ceva mai înaltă.
Am întins aluaturile direct pe hârtiile de copt și apoi le-am transferat în formă, îmbrăcănd astfel uniform lateralele acesteia.
Întindem compoziția de brânză în interiorul formei de copt și îndoim marginile aluatului peste ea.
De aceea am tăiat hârtia mai înaltă decât forma de copt, ca să am aluatul mai mare și să-l pot îndoi peste umplutură.
Ungem compoziția de brânză cu gălbenușul oprit și dăm pasca la cuptorul preîncălzit cu 15 minute înainte, la 180 de grade.
Coacem pasca pentru 30 de minute, apoi o scoatem și formăm crucea la mijloc, din aluatul înghețat, pe care îl dăm pe răzătoare.
Dăm din nou minunata Pască cu aluat fraged cu ciocolată la cuptor pentru 10-12 minute, până se rumenește și aluatul răzuit.
O lăsăm apoi să se răcească complet în forma de copt și abia apoi o transferăm pe platou.
Este chiar foarte gustoasă și de efect această Pască cu aluat fraged cu ciocolată, v-o recomand cu mare drag!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?