Pentru că mi-au rămas albușuri de la o cremă de gălbenușuri cu amidon, preparată pentru acest Cremșnit rapid cu creme în două culori, am preparat această minunată prăjitură cu multă nucă și aluat fraged cu ciocolată.

Aluatul fraged cu ciocolată este foarte reușit, iar gemul de caise acrișor cu care l-am uns, i-a desăvârșit pe deplin gustul.

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged cu ciocolată:
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 75 g zahăr
  • 2 lingurițe esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
  • 600 g făină
  • 1 vârf linguriță sare
  • 1/2 plic praf de copt Dr. Oetker
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru blatul de albușuri cu nucă:
  • 8 albușuri
  • 175 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 250 g nucă măcinată
  • 2 linguri pesmet
  • 1 vârf linguriță sare
  • 2 lingurițe esență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
  • 1/2 plic praf de copt Dr. Oetker
  • În plus:
  • 270 g gem de caise ușor acrișor
  • 1 linguriță esență de migdale marocană Dr. Oetker
  • zahăr cu aromă de vanilie pentru pudrat

Porții: 28

Timp de preparare 60 minute

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Mod de preparare

Preparare aluat fraged cu ciocolată

Aluatul fraged cu ciocolată l-am mai preparat și la rețeta de Pască cu aluat fraged cu ciocolată.
Deci este la fel, doar am mărit puțin cantitățile de ciocolată, de unt și de lapte, pentru a ieși mai mult aluat.
Cantitatea de făină am lăsat-o aceeași pentru că am vrut un aluat nu foarte ferm, pe care l-am întins direct în tavă.
Nu mai detaliez modul de preparare, îl găsiți cu un click pe linkul de mai sus, acolo unde scrie Pască cu aluat fraged de ciocolată.

Preparare aluat de albușuri cu nucă pentru Prăjitură cu multă nucă și aluat fraged cu ciocolată

Albușurile, ținute la temperatura camerei, le presărăm cu puțină sare și le mixăm până se transformă într-o spumă densă.
Adăugăm, treptat, zahărul, pe care îl transformăm în pudră, zeama de lămâie și mixăm în continuare până bezeaua devine fermă.
Măcinăm nuca fin și o amestecăm cu pesmetul, praful de copt și bicarbonatul.
Încorporăm, treptat, acest amestec în bezeaua de albușuri, amestecând de sus în jos cu o spatulă.
Nu mai folosim mixerul de aici, pentru că urmărim să obținem o compoziție ușor aerată.
Adăugăm la final și zeama de lămâie.

Asamblăm și coacem delicioasa Prăjitură cu multă nucă și aluat fraged cu ciocolată

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, pentru 10 minute.
Întindem aluatul  fraged cu ciocolată, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Este un aluat ușor nisipos, deci îl întindem cu grijă mai întâi pe hârtia de copt unsă cu ulei și decupată după dimensiunile tăvii.
Apoi îl transferăm cu hârtia în tavă și îl nivelăm presându-l cu mâinile.
Peste aluat întindem gemul de caise amestecat cu esența de migdale.
Deasupra, întindem aluatul de albușuri cu nucă și dăm tava la cuptor pentru 35 de minute, sau până când cele două blaturi sunt bine coapte.
Lăsăm prăjitura să se tempereze, apoi o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o porționăm.
Este foarte gustoasă această prăjitură cu multă nucă și aluat fraged cu ciocolată și foarte aromată!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics