Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii

de Maria Udrea
2729 vizualizări
Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii

De fapt rețeta sună așa: Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii cu usturoi la cuptor și gratin de mozzarella.

Însă aș depăși numărul de cuvinte pentru un titlu de rețetă și, în plus, parcă aș spune totul din titlu.

Oricum ar fi, cu titlu lung sau scurt, preparatul este delicios, mai ales cu cartofi noi.

Iar carnea de pui am combinat-o cu puțină carne de porc afumată și tare bune au ieși chiftelele.

Chiftele de pui și cartofi în sos de roșiiChiftele de pui și cartofi în sos de roșii

Ne plac cartofii noi și a avut un mare succes și această rețetă de Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi.

Însă acest Pui fraged de curte umplut cu cartofi noi, a fost chiar de senzație!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • Pentru chiftele:
  • 750 g piept de pui
  • 250 g șunculiță de porc afumată
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • Pentru sos:
  • 900 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
  • 5 căței de usturoi
  • 150 ml apă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin
  • sare, după gust
  • În plus:
  • 100 g mozzarella rasă, pentru gratinat
  • 50 g unt pentru uns tava
  • 25 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii.

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei.
Îi lăsăm la scurs.
Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate.
Dăm pe răzătoare morcovul curățat și cartofii curățați, apoi îi scurgem bine de sucul lăsat.
Amestecăm carnea tocată cu cartofii și morcovul, adăugăm condimente și sare după gust, cele două ouă și omogenizăm compoziția.
Pentru sosul de roșii cu usturoi, pasta de roșii cu dulceața de ardei, usturoiul răzuit și condimentele și le lăsăm așa la odihnit.

Preparare Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii.

Punem cartofii bine scurși într-o tavă de cuptor încăpătoare, unsă cu ulei.
Adăugăm untul moale, apoi presărăm sare si condimente peste cartofi și îi amestecăm bine în tavă, ungându-i cu untul moale.
Din compoziția pentru chiftele formăm chiftelele cam de mărimea cartofilor și le așezăm în tavă, printre cartofi.
Dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru o oră.
Cu 15 minute înainte de expirarea timpului, scoatem tava și întoarcem ingredientele pe cealaltă parte, să se rumenească uniform.
Apoi, vom turna sosul de roșii peste îngredientele din tavă și mai lăsăm tava la cuptor 15 minute.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm mozzarella rasă deasupra cartofilor și chiftelelor.
Servim delicioasele Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii presărate cu verdeață, alături de o salată de legume.
Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: