Pot să spun că dintre ciorbele de verdețuri, preferata mea este această ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe.

Este bună și fără carne, deseori o fac simplă, dar ai mei preferă carnea, așa că mă supun cerințelor. 🙂

Mai găsiți pe blog și această rețetă de Ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, asemănătoare.

La noi în zonă, aceste corcodușe sunt cunoscute sub denumirea de zarzăre, dar am văzut așa de multe polemici pe tema asta încât le-am spus și eu corcodușe…

Oricum s-ar numi, sunt tare bune pentru acritul ciorbelor.

Prepar din ele, pentru iarnă și acest Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe.

Ingrediente

  • 1 kg costiță afumată
  • 750 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei
  • 250 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 500 g corcodușe( zarzăre)
  • sare, după gust
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 4 l apă
  • 2 ouă medii

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe.

Spălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm.
Punem o oală cu apă la fiert.
Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate impuritățile.
Când apa începe să fiarbă, opărim frunzele de lobodă pentru câteva secunde, apoi le scoatem într-o strecurătoare. Putem pune puțin bicarbonat în apă, dacă vrem să-și mențină loboda culoaore verde.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.

Preparare Ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe

Punem costița afumată la fiert în 3 l de apă.
O lăsăm să fiarbă bine, până se desface de pe os, înlăturând pe parcurs, spuma care se formează.
Punem corcodușele la fiert într-un litru de apă cu puțină sare. Le lăsăm să fiarbă până li se va desface pulpa de pe sâmbure.
Punem uleiul la încins și călim ceapa în el până devine sticloasă.
Începem să adăugăm peste ceapă câte puțină zeamă de la costița afumată, pentru a evita acel gust de prăjeală.
Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm pasta de roșii cu ardei copți și lăsăm sosul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, la foc mic. Mai picurăm și câte puțină zeamă de la costiță.
Când carnea este bine pătrunsă, adăugăm loboda tocată mărunt și peste câteva minute, sosul de roșii.
Trecem corcodușele prin sită cu zeamă și pulpă cu tot. Adăugăm pasta obținută în ciorba de lobodă.
Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Tocăm verdeața mărunt, iar ouăle le amestecăm bine, diluându-le cu puțină supă fierbinte.
Adăugăm ouăle în ciorba de lobodă cu costiță afumată, amestecând bine în ciorbă pentru a se crea franjuri.
Stingem focul și adăugăm verdeața tocată.
Servim delicioasa ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe, caldă, cu pâine prăjită.
Poate vă place și această rețetă de Ciorbă de lobodă cu salata verde acrită cu borș.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive