Ce poate fi mai bun, pentru un prănz în familie, decât niște Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi cu iaurt?

Ador, mai ales, combinația de cartofi cu sos de usturoi și iaurt, aș mânca de nu m-aș mai opri. Copănelele de pui le las altora. 😀

Cu sare și piper, praf de rozmarin și boia de ardei, în unt cu ulei de măsline, iar printre cartofi și copănele, frunze de busuioc și căței de usturoi.

Sună bine nu-i așa? Gata, am spus rețeta! 🙂

Iar sosul de usturoi cu cremă de brânză și iaurt este demențial!

De cele mai multe ori prepar acest Sos de iaurt cu usturoi și castraveți, dar de data aceasta am ales varianta cu cremă de bânză.

În mod deosebit ne place și acest Sos de usturoi cu roșii și verdeață, mai ales vara, cu roșii din grădină bine coapte!

Ingrediente

  • 2 kg copănele de pui
  • 2 kg cartofi noi
  • 2 lingurițe de sare fină
  • 1 linguriță de piper
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • 1 linguriță praf de rozmarin
  • frunze de busuioc
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • Pentru sos de usturoi cu iaurt:
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 g cremă de brânză cu castraveți
  • 400 ml iaurt de băut
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi.

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante.
Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa…
Spălăm cartofii bine cu buretele de vase și îi lăsăm în coajă.
Îi tamponăm și pe aceștia cu prosoape absorbante.
Într-un bol, amestecăm bine condimentele.
Curățăm usturoiul, rupem frunzele de busuioc și le clătim cu apă rece.

Cum preparăm delicioasele Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi!

Ungem o tavă încăpătoare cu unt moale.
Așezăm copănelele și cartofii în ea, alternativ.
Presărăm jumătate din condimente peste ingrediente, apoi le întoarcem pe partea cealaltă și presărăm restul de condimente.
Adăugăm printre cartofi și copănele frunze de busuioc și usturoi.
Stropim apoi ingredientele cu ulei de măsline.
Acoperim tava cu folie de aluminiu, pe care o înțepăm cu furculița în 3-4 locuri și dăm tava la cuptor pentru o oră, la 175 de grade.
După acest interval, scoatem tava, înlăturăm folia și o dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade, pentru a se rumeni ingredientele frumos.
Avem grjă ca spre final să le întoarcem și pe cealaltă parte, pentru a se rumeni uniform.

Preparare sos de usturoi cu iaurt

Curățăm usturoiul și îl punem în mojar.
Presărăm sare grunjoasă peste el și îl pisăm bine.
Adăugăm uleiul de măsline și îl frecăm ca pentru mujdei.
Îl amestecăm, apoi, cu crema de brânză și iaurtul și îi potrivim gustul cu sare, dacă mai este nevoie.
La final, tocăm verdeața și o adăugăm în sos.
Servim deliciosul sos de usturoi cu cartofii și copănelele de pui, calde.
Să vă fie de folos!

O sursă bună de inspirație pentru mai multe rețete este site-ul Chefi la cuțite.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?