Foarte gustos a ieșit acest Gulaș de vițel la Slow Cooker Crock Pot!

Carnea iese atât de fragedă, iar legumele își păstrează forma și gustul, chiar dacă sunt gătite timp îndelungat.

Ador să gătesc la Crock Pot, pentru că este foarte simplu și nu mai am grija mâncării, pe foc!

Pun toate ingredientele în același timp, setez modul și îmi văd de alte treburi.

Gulașul de vițel se mai poate prepara și cu găluște de făină, în loc de cartofi, sau împreună.

Eu, sinceră să fiu, nu prea asociez în mâncăruri cartofii cu făinoasele, sunt prea consistente ambele.

Îmi plac găluștele de făină, în mod deosebit, folosite la deliciosul papricaș de pui.

Ingrediente

  • 1 kg carne de vițel
  • 500 g cartofi
  • 3 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 250 g pastă de roșii cu ardei
  • sare, după gust
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Gulaș de vițel la Slow Cooker Crock Pot.

Curățăm carnea de acele tendoane care o încrețesc în timpul preparării și o tăiem în cuburi mai mari.
Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm solzișori.
Morcovii îi curățăm, îi clătim și îi tocăm rondele.
Tot în rondele tocăm și usturoiul curățat, iar ardeiul îl curățăm și îl tocăm în cuburi mici, sau julien. Eu am pus de la congelator, tocat în cuburi mici.
Cartofii îi curățăm, îi spălăm bine și îi tocăm în cuburi mai mari.
Semințele de chimen fie le măcinăm fie le lăsăm așa cum sunt.
Când avem toate aceste ingrediente pregătite, treaba noastră s-a încheiat și va intra crock pot-ul în acțiune.

Cum se prepară Gulaș de vițel la Slow Cooker Crock Pot

Punem uleiul în vasul Crock Pot-ului.
Adăugăm mai întâi ceapa tocată, apoi morcovii și ardeiul.
Punem pasta de roșii cu ardei, sau suc de roșii, bulion, ce avem, iar peste ea presărăm usturoiul, chimenul și foile de dafin.
Urmează cartofii, iar peste ei presărăm boiaua de ardei.
Deasupra cartofilor așezăm carnea, apoi presărăm sare peste ea și turnăm apa.
Nu punem apă foarte multă pentru că vor lăsa și ingredientele sucul lor și nu dorim să avem ciorbă în loc de tocană.
Nu trebuie să acoperim ingredientele cu apă, ca atunci când le-am fierbe pe foc.
După ce așezăm toate ingredientele în vasul crock pot-ului, punem capacul, conectăm aparatul la sursa de curent și selectăm programul high pentru 4 ore.
Lăsăm preparatul să fiarbă  și ne vedem de alte activități.
În ultimele 30 de minute, ridicăm capacul, amestecăm în mâncare și o gustăm, pentru a o mai potrivi de sare, sau cele necesare.
 La final, după ce se oprește crock pot-ul, se adaugă pătrunjelul verde.
După intervalul de timp selectat, dacă nu suntem lângă el să îl oprim, crock potul trece pe funcția specială de a păstra mâncarea caldă.
Eu ador să gătesc la Slow Cooker Crock Pot și îl recomand cu toată încrederea.
Mai multe rețete preparate la Slow Cooker Crock Pot, găsiți pe blog, dar și pe bucătăraș.ro, site-ul unde activez și eu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive