Am zis să profit din plin de căpșunile care au invadat piața și am preparat o mega delicioasă înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni.

Eu sunt mare fan al înghețatei cu ciocolată, este de departe preferata mea, dar nu refuz nicicând o înghețată din fructe, mai ales preparată în casă.

Chiar a ieșit bună, nu foarte dulce, iar servită cu jeleu de căpșuni în care am adăugat și puțină mentă, a fost de senzație.

Și mi-a fost de mare, mare ajutor, mult iubitul meu Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality. O comoară în bucătărie!

Citiți despre el cu un click pe linkul de mai sus, iar dacă doriți să achiziționați unul, recomand  magazinul online Una Doua.

Găsiți pe blog mai multe rețete de înghețată, toate sunt delicioase!

Ingrediente

  • Pentru 8 porții:
  • 500 g căpșuni
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 300 g lapte condensat
  • zeama de la 1/2 lămâie mare
  • Pentru jeleu de căpșuni:
  • 150 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 5 frunze de mentă
  • 1/2 linguriță amidon

Mod de preparare

Preparare Înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni

Spălăm bine căpșunile, le îndepărtăm codițele și le lăsăm la scurs, într-o sită.
Apoi, le tăiem în sferturi și le stropim cu zeamă de lămâie.
Aceasta ajută la intensificarea culorii, dar este utilă și pentru a nu se crea acele ace de gheață prin înghețată.
Turnăm mai întâi frișca lichidă în recipientul blenderului și adăugăm sferturile de căpșuni cu zeama de lămâie.
Adăugăm apoi laptele condensat.
Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim, treptat, intensitatea vitezei, până vom obține o pastă cremoasă și omogenă.
Transferăm apoi compoziția de înghețată cu căpșuni într-o caserolă, luând cu o linguriță cu coada lungă și ce rămâne pe pereții vasului.
Acoperim caserola cu capac și o dăm la congelator până este gata delicioasa Înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni.
După 30 de minute, eu am scos caserola și am mai amestecat în înghețată, iar după alte 30, am mai amestecat odată.
De obicei se amestecă de 2-3 ori, la intervale de 30 de minute, pentru a se menține înghețata cremoasă și a se evita crearea acelor ace de gheață.

Preparare jeleu de căpșuni.

În recipientul blenderului, fără a-l spăla după prepararea înghețatei, punem frunzele de mentă rupte mărunt.
Adăugăm căpșunile spălate și tăiate în sferturi, amestecate cu zahărul și zeama de lămâie.
Pornim blenderul la viteză mică, apoi mărim viteza, pănă când obținem un sos omogen.
Transferăm sosul într-un vas, adăugăm amidonul și îl amestecăm bine, până se omogenizează.
Fierbem jeleul de căpșuni cu mentă la foc încet, amestecând continuu până când începe să se îngroașe.
Chiar dacă se formează puțină spumă, nu ne speriem și nici nu e cazul s-o îndepărtăm ca la dulceață, pentru că se va retrage singură în timp ce amestecăm.
Înghețata mea a fost gata de servit în aproximativ 2 ore.
De fapt în acest interval ne-am adunat cu toții acasă.
A fost tare bună, mai ales servită cu jeleul de căpșuni și mentă!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive