Omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon

de Maria Udrea
1232 vizualizări
Omletă cu ceapă verde și mălai

Îmi place să jonglez cu ingredientele pentru omletă, acum am făcut și la această delicioasă omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon.

Cele mai la îndemână preparate pentru mic dejunuri sunt omletele pe care le putem prepara în multe feluri.

Mai ales primăvara îmi place să adaug multă verdeață în omletă și, bineînțeles, nelipsitele brânzeturi.

Iarna îmi place să adaug jumări, yummy, ce bună este cu jumări!

Mălaiul adăugat de data aceasta în omletă, i-a dat mai multă consistență și a fost mai sățioasă. Nici nu a mai fost nevoie de pâine la masă.

Prepar destul de frecvent și această Omletă cu cartofi rași, dar și această Omletă cu fulgi de porumb. Ambele ne plac tare mult.

De foarte multe ori prepar omlete diverse și le includ în sandvișurile pentru pachetele de la serviciu.

Omletă cu ceapă verde și mălaiOmletă cu ceapă verde și mălaiOmletă cu ceapă verde și mălai

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 ouă medii
  • 100 g bacon feliat
  • 2 fire ceapă verde
  • 50 g mozzarella
  • 5-6 fire de mărar
  • 2 linguri mălai grișat
  • sare
  • piper
  • un cubuleț de unt

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm delicioasa Omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon!

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt, sau cu puțin ulei.
Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele.
Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm bine cu sare și piper.
Adăugăm mălaiul, ceapa verde, mărarul și mozzarella rasă și omogenizăm compoziția.
Din feliile de bacon realizăm un grilaj pe care îl așezăm la baza tigăii.
Punem tigaia la încins și turnăm compoziția de omletă cu ceapă verde și mălai, peste grilajul de bacon.
O lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, o întoarcem pe partea cealaltă.
Trebuie întoarsă cu grijă să nu-i stricăm aspectul de grilaj din bacon.
Servim delicioasa omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon, cu o salată de legume.
Pot să vă spun că este foarte consistentă, pot servi 4 persoane din ea.
Omletă cu ceapă verde și mălaiOmletă cu ceapă verde și mălaiOmletă cu ceapă verde și mălai

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: