Este destul de simplă această prăjitură cu banane și perle de ciocolată, dar foarte gustoasă și mai ales, aromată.

Este cu iaurt și banane, o combinație chiar perfectă, iar perlele de ciocolată caldă Hans Sloane, bogate în unt de cacao, i-au înnobilat gustul.

Sunt delicioase aceste perle de ciocolată caldă Hans Sloane, destinate în primul rând pentru a crea o ciocolată caldă de calitate.

Însă sunt bune a fi consumate chiar și simple, în deserturi, frappe-uri și cafea.

Eu  le-am inclus în această delicioasă prăjitură, dar am preparat și o ciocolată caldă, cu frișcă, pe care am servit-o alături de prăjitură.

Foarte gustoase ambele preparate, le recomand cu mare drag!

Tot din categoria prăjiturilor cu iaurt în blat recomand și Prăjitura Revani cu mure, sau Prăjitura cu iaurt și caise.

Ingrediente

  • 6 ouă medii
  • 2 banane mai coapte( aprox. 275 g)
  • 250 g iaurt cremos
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 450 g făină
  • 50 g perle de ciocolată neagră
  • 1 praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • zahăr pudră pentru decor

Porții: 25

Timp de pregătire + preparare: 60 minute

Dimensiuni tavă: 25/25 cm

Mod de preparare

Pregătim compoziția pentru prăjitură cu banane și perle de ciocolată

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase.
Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, dar și pentru că albușurile se mixează mai bine cu zahăr pudră.
Adăugăm, așadar, amestecul de zahăr pudră, peste albușuri, punându-l lingură cu lingură și mixănd la treapta superioară, până obținem acea bezea fermă, care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când îl întoarcem invers.
Adăugăm, treptat, gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția.
Rupem bananele și le punem în recipientul blenderului împreună cu iaurtul, pornim blenderul și obținem un smoothie pe care îl adăugăm peste compoziția de mai sus.
Omogenizăm din nou, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Am vrut să mă opresc la 400 g de făină, dar mi s-a părut compoziția subțire, așa că am mai adăugat 50 g.
Trebuie să iasă o compoziție puțin mai groasă decât cea de pandișpan, având în vedere că avem iaurt în blat.
Iaurtul ajută blaturile să își mărească volumul, dar dacă nu este făină suficientă, se vor lăsa după stingerea focului, pentru că rămân multe bule de aer în interior.

Asamblare și coacere Prăjitură cu banane și perle de ciocolată

Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină.
Întindem compoziția de Prăjitură cu banane și perle de ciocolată în tavă, o nivelăm și presărăm deasupra perlele de ciocolată.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când prăjitura trece testul scobitorii.
O lăsăm apoi să se tempereze, o scoatem din tavă, o porționăm și presărăm zahăr pudră peste ea.
O parte din perlele de ciocolată au migrat prin interiorul prăjiturii, iar o parte au rămas la suprafață dând un aspect plăcut prăjiturii.
Am pregătit și câte o ciocolată caldă cu frișcă, din aproximativ 50 g perle de ciocolată la 150 ml apă fierbinte.
Am adăugat și puțină frișcă și a ieșit o băutură delicioasă pe care am servit-o cu minunata prăjitură cu banane și perle de ciocolată.

Produsele Hans Sloane se pot achiziționa din magazinele MEGA IMAGE Concept Stores, Carrefour, Cărturești, Bebe Tei, Diverta, magazinele de tip Plafar, precum și online, de pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?