Pentru că mai aveam niște caramel condensat cu cacao și niște pișcoturi duo, m-am gândit să prepar această minunată Prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao!

Chiar a ieșit o prăjitură delicioasă, mai ales că am adăugat și multă nucă, așa cum îi stă bine unei prăjituri!

O prăjitură asemănătoare este și „Prăjitura cu pișcoturi încorporate în blat de cacao”.

Dar foarte bună și aspectuoasă este și cea pișcoturi în cremă „Prăjitura Armonia gustului”.

Vi le recomand cu mare drag și toată încrederea, pe toate trei!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă + 4 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 125 g făină
  • 2 lingurițe esență de portocale
  • 400 g pișcoturi bicolore
  • 200 g nucă
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 38 ml esență de portocale
  • Pentru cremă:
  • 4 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 370 g caramel condensat cu cacao
  • 250 g mascarpone
  • fulgi de ciocolată pentru decor

Timp de preparare: 60 minute

Porții: 24

Dimensiuni tavă: 28/40 cm

Mod de preparare

Pregătim blatul pentru Prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă.
Presărăm un praf de sare peste albușuri, apoi adăugăm, treptat zahărul, pe care îl transformăm în zahăr pudră.
Se mixează mai bine bezeaua de albușuri dacă zahărul este pudră.
După ce bezeaua devine fermă, scoatem mixerul și introducem o spatulă.
Încorporăm mai întâi gălbenușurile, apoi uleiul și la final făina, adăugate treptat și amestecând ușor cu mișcări circulare, de jos în sus.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem nuca mărunțită pe toată baza ei.
Tăiem nuca mai mărunt, pentru a se putea porționa prăjitura frumos, la final.
Peste nucă, întindem compoziția de blat, apoi așezăm peste ea, pe două rânduri, pișcoturile bicolore.
Împingem pișcoturile în aluat și le acoperim cu acesta, apoi coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm prăjitura să se tempereze 10 minute în tavă, apoi o răsturnăm pe un platou.

Preparare sirop pentru Prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao

Punem apa cu zahărul pe foc și amestecăm până când zahărul este topit.
Stingem focul, lăsăm siropul să se tempereze 5-6 minute și adăugăm esența.
Amestecăm intens și lăsăm siropul să se răcească complet, apoi însiropăm cu el blatul de Prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao, răcit.

Preparare cremă pentru Prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao

Frecăm gălbenușurile mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul pudră, până devin spumoase.
Le diluăm cu puțin lapte rece, adăugăm amidonul, apoi restul de lapte și omogenizăm compoziția.
Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.
O acoperim cu folie și o dăm la rece.

Când este bine răcită, o mixăm și încorporăm în ea caramelul condensat cu cacao și mascarponele.

Dăm crema la rece până când și blatul este răcit și însiropat.                                                                                  Porționăm blatul deja însiropat și cu ajutorul unui posh cu dui, creăm alveole din crema cu caramel condensat, deasupra fiecărei porții de prăjitură.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?