Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt!

Merg și reci, servite cu legume proaspete, sau diverse salate, merg și simple că sunt consistente și gustoase.

Eu am copt o parte din ele la tigaie și o parte la panini maker.

În ambele situații s-au copt bine, diferența între ele este că sunt mai subțiri cele coapte la panini maker.

Le-am testat și cu brânză și ceapă verde incluse în aluat și cu ele la mijlocul aluatului, ca plăcintele.

Însă le recomand cu brânza în aluat, sunt și mai ușor de preparat, dar și mai compacte și mai bune.

Deosebită și de mare efect este și această rețetă:  Paratha sau pâine plată foietată preparată la tigaie!

Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, sau rețeta de Turte din aluat de pâine la Panini Maker Breville.

Ingrediente

  • 200 g brânză de burduf
  • 250 g  brânză proaspătă, de vaci
  • 3 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 650 g făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 7 g drojdie uscată

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile.
Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul.
Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu zahărul și puțină făină.
O lăsăm 6-8 minute să se activeze, apoi turnăm untul topit, adăugăm și apa caldă, în care dizolvăm sarea și amestecăm totul adunând și din făina de pe margini.
Adăugăm și compoziția de brânză cu ceapă verde și mărar și frământăm un aluat ușor moale, pe care îl lăsăm 20-30 de minute la dospit.
Completăm cu făină, atât cât să nu se lipească aluatul de mâini.
Acum, cantitatea de făină va varia în funcție de brânza folosită, important este să nu obținem un aluat foarte ferm.
Mai bine îl lăsăm să fie mai moale, pentru că vom înfăina masa cînd îl întindem.

Modelare și coacere Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari le dorim.
Înfăinăm masa de lucru și întindem pe rând cele 8 părți de aluat în forme aproximativ circulare.
Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu și așezăm prima turtă în ea.
O lăsăm aproximativ 1 minut să se rumenească pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte, în mai puțin de 1 minut.
Putem să înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru o coacere uniformă.
Procedăm la fel cu fiecare turtă.
Dacă aveți sandwich maker, vă recomand să coaceți o parte din turte și la acesta.
Ies foarte bune și se coc mai frumos.

Mai multe rețete de turte la tigaie găsiți și pe bucătăraș.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive