Ne plac foarte mult biscuiții sărați cu cașcaval și îi prepar în diferite feluri, dar parcă acești Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir sunt cei mai buni de până acum.

Berea cu ghimbir i-a frăgezit foarte bine și a dat o textură aerată aluatului.

Merg preparați și la aparatul de wafe precum acești Biscuiți aperitiv cu șunca presată și cașcaval afumat, sau acești Biscuiți aperitiv cu jumări.

Folosesc deseori bere în aluaturi și la pâine, la clătite, sau la sărățele și îmi place cum se comportă.

Ingrediente

  • 750 g făină
  • 125 g unt rece
  • 400 g cașcaval afumat
  • 375 ml bere cu ghimbir
  • chimen
  • 1 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță lapte

Porții: 75

Timp de pregătire 10 minute + 1 oră așteptare

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir.

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.
Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.
Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.
Îl amestecăm cu făina, până obținem un aluat nisipos, folosind vârfurile degetelor.
Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl amestecăm cu îngredientele din vas, apoi turnăm, treptat, berea cu ghimbir și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider o oră.

Decupare și coacere Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir

Pornim cuptorul la 200 de grade.
Întindem aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată, într-o foaie aproximativ 5-6 mm grosime.
Tapetăm tava, sau tăvile, cu hârtie de copt.
Cu decupatoare speciale pentru biscuiți decupăm aluatul în formele dorite.
Eu l-am decupat în formă de steluțe, inimioare, flori, pătrate și triunghiuri.
Așezăm decupajele în tavă și le ungem la suprafață cu gălbenuș de ou diluat cu lapte.
Mai presărăm puțin chimen pe deasupra și coacem delicioșii Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până sunt bine rumeniți.
Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi putem servi. Sunt tare buni și calzi!
Și sunt tare buni cu bere, sau cu un iaurt rece.

Poate vă plac și acești Biscuiți sărați cu cașcaval și chimen!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive