Hummus de linte roșie cu pastă de caju

de Maria Udrea
2329 vizualizări
Hummus de linte roșie cu pastă de caju

Dacă tot suntem în post și pentru că am făcut și pastă de susan în casă, abia așteptam să prepar acest hummus de linte roșie cu pastă de caju.

Este delicios, mai ales servit cu lipii de casă, iar pasta de caju l-a înnobilat pe deplin!

Cum să nu fie bun cu așa ingrediente sănătoase de la Sano Vita, pe care eu deja le ador!

Se știe că lintea este o sursă importantă de antioxidanţi, de minerale, precum fosforul, fierul, zincul şi magneziul.

Este bogată atât în fibre solubile, cât și insolubile și are un conținut important de vitamine, în special vitaminele din grupa B.

Toate acestea contribuie la sănătatea organismului: la prevenirea bolilor cardiovasculare, la menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, dar și la buna funcţionare a sistemului nervos şi a sistemului imunitar.

Pasta de caju a ieșit așa de gustoasă că abia m-am abținut să nu o servesc simplă.

Nucile de caju completează atât gustul hummusului de linte roșie, cât și beneficiile enumerate anterior.

Printre aceste beneficii se enumeră: prevenirea formării calculilor biliari, sunt benefice împotriva iritațiilor și a îmbătrânirii tenului, benefice în prevenirea cancerului, combat insomniile și, fiind mai sărace în calorii( 553 kcal/100 grame de nuci), te ajută să-ți controlezi greutatea corporală.

Pot fi servite printre mese, fiind gustoase și mai ales sățioase.

Și am mai presărat pe deasupra hummusului și niște semințe de in, să fie și ceva crocant, dar și pentru că acestea ajută la tranzitul intestinal.

Hummus de linte roșie cu pastă de caju

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 300 g linte roșie decorticată Sano Vita
  • apă în proporție de 3:1 față de linte
  • sare
  • 1 căpățână de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri tahini sau pastă de susan preparată în casă
  • zeamă de lămâie, după gust
  • un praf de chimion pudră
  • Pentru pasta de caju:
  • 150 g caju Sano Vita
  • 50 ml apă
  • sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru decor:
  • boia de ardei dulce și iute
  • pătrunjel verde, tocat
  • semințe de in Sano Vita

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru Hummus de linte roșie cu pastă de caju.

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea.
O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa.
Apoi o scurgem, o lăsăm să se tempereze și o punem în vasul blenderului și o transformăm în pastă.
Curățăm usturoiul și îl pisăm, apoi îl adăugăm peste linte.
Adăugăm și o parte din ulei, zeamă de lămâie, chimion și trecem totul prin blender până omogenizăm hummusul.
Preparăm pasta de caju
Cât timp fierbe lintea, ne ocupăm de caju.
Rumenim ușor nucile într-o tigaie cu fund dublu, apoi le trecem prin blender cu puțină apă, zeamă de lămâie și puțină sare.
Le transformăm într-o pastă densă și foarte gustoasă, ușor dulce-acrișoară.
Dacă este prea groasă, se mai poate adăuga puțină apă.

Asamblare Hummus de linte roșie cu pastă de caju

Amestecăm hummusul de linte cu jumătate din pasta de caju și-i mai potrivim gustul cu cele necesare: sare, piper, ulei, zeamă de lămâie, eventual puțin tahini.
Punem din fiecare până obținem gustul optim. Trebuie să ne placă ceea ce gătim, altfel ne străduim degeaba. 🙂
Punem deliciosul Hummus de linte roșie cu pastă de caju într-un bol încăpător.
Îl decorăm cu boia de ardei, pastă de caju, ulei de măsline, semințe de in și pătrunjel verde.
Îl servim cu lipii de casă, sau cu pâine prăjită, după preferințe.
Este foarte gustos și foarte sățios, perfect mai ales pentru perioadele de post!
Hummus de linte roșie cu pastă de caju
Hummus de linte roșie cu pastă de caju

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: