Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!

Cel puțin noi așa îi servim și ne plac maxim.

Sunt buni și cei cu brânză dulce și aromă de vanilie, serviți la desert.

Mai prepar și acești langoși cu gem de prune și nuci, în special în sezonul rece, sau în perioadele de post.

Sunt simplu de tot de preparat, doar necesită puțin timp pentru dospire.

Eu de data aceasta am folosit în loc de drojdie, garant pentru aluaturi dospite și în nici 15 minute, aluatul își dublase volumul.

Este un amestec de drojdie cu praf de copt care ajută aluaturile să se dezvolte mai repede decât drojdia simplă.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 38 g garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml lapte cald
  • Pentru umplut:
  • 250 g brânză telemea sărată
  • 250 g brânză de vaci, proaspătă
  • 50 g unt

Porții: 10

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Langoși cu brânză sărată.

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul.
Încălzim laptele și diluăm sarea în el.
Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas.
Aluatul nu necesită ouă, că e bun și fără, nu necesită grăsime, că langoșii se prăjesc în ulei.
Deci este un aluat simplu, cu ingrediente puține și cu reușită sigură.
Frământăm, așadar, un aluat ferm, nelipicios, pe care îl lăsăm la odihnit 15 minute, timp în care își va dubla volumul.

Formăm și prăjim delicioșii Langoși cu brânză sărată

Cât aluatul stă la dospit, amestecăm brânzeturile cu untul și omogenizăm amestecul.
Împărțim aluatul în 10-12 părți pe care le modelăm în formă de sfere.
Întindem fiecare sferă de aluat într-o foaie de formă circulară.
Punem câte o lingură, mai cu vârf, de brânză la mijloc și îndoim aluatul peste umplutură, presând bine marginile.
Se pot lipi marginile aluatului umezindu-le cu apă. Eu  le-am răsucit ușor și le-am presat.
Lăsăm langoșii astfel formați 5-6 minute, să se mai dezvolte aluatul, apoi îi prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare.
Îi rumenim bine pe ambele părți să fim siguri că aluatul nu rămâne fraged în interior.
Îi scoatem, apoi, pe prosoape de hârtie absorbante și îi lăsăm să se tempereze, apoi îi servim cu poftă, alături de cei dragi.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive