Piept de pui umplut cu brânză și spanac

de Maria Udrea
3653 vizualizări
Piept de pui umplut cu brânză și spanac

Chiar dacă nu a ieșit chiar aspectuos, pot să vă spun că gustul acestui Piept de pui umplut cu brânză și spanac este deosebit.

Foarte bun a fost, mai ales servit cu roșii cherry ușor coapte.

Am pornit de la rețeta Irinei de pe bucătăraș.ro, numai că eu am rulat pieptul de pui și am introdus umplutura de brânză și spanac în interior.

Foarte bun a fost și acest  Piept de pui cu unt și verdeață – Pui Kievskaia, pe care vi-l recomand cu toată încrederea!

Piept de pui umplut cu brânză și spanacPiept de pui umplut cu brânză și spanacPiept de pui umplut cu brânză și spanac

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 800 g piept de pui dezosat
  • 250 g baby spanac
  • 1 cubuleț de unt
  • 150 g brânză feta
  • 1 cățel de usturoi
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • ierburi uscate cu boia de ardei – Delikat
  • 2 crenguțe de roșii cherry

[/ingredients]

Porții: 8

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru Piept de pui umplut cu brânză și spanac.

Porționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.
Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au ieșit 4 foi.
Batem ușor cu ciocanul de șnițele fiecare bucată de carne, dar cu grijă să nu strivim fibrele, apoi presărăm sare și piper peste ele.
Lăsăm carnea să se odihnească până pregătim umplutura.
Spălăm frunzele de baby spanac și le zvântăm bine.
Punem untul la topit și adăugăm cățelul de usturoi răzuit.
Când untul este topit și aromat cu usturoiul, adăugăm frunzele de spanac și pe cele de busuioc și le amestecăm bine cu untul de pe foc, până se pătrund.
Adăugăm brânza sfărâmată cu furculița și din nou amestecăm ingredientele, apoi stingem focul.
Lăsăm compoziția să se răcească.

Asamblare și preparare Piept de pui umplut cu brânză și spanac

Pregătim o folie de aluminiu pe care o decupăm în două dreptunghiuri în care să încapă rulourile.
Dacă vreți să evitați folia, puteți încerca să legați rulourile cu sfoară de bucătărie, sau încercați să folosiți hârtie de copt.
Totul este ca rulourile să stea strânse și să nu curgă umplutura din ele.
Așezăm pe foliile de aluminiu câte două foi de carne, una lângă alta și ușor petrecute, iar peste acestea așezăm câte o jumătate din umplutura de spanac cu brânză feta.
Rulăm carnea peste umplutură, iar rulourile obținute le împachetăm strâns în foliile de aluminiu.
Lăsăm să intre și puțin aer pe la capete, apoi așezăm rulourile într-o tavă cu puțină apă.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
După acest interval, îndepărtăm folia de aluminiu și transferăm rulourile într-un vas termorezistent.
Turnăm și lichidul pe care l-au lăsat rulourile în folie, că este gustos.
Presărăm peste rulouri ierburi uscate cu boia, așezăm și crenguțele de roșii cherry pe care le stropim cu sucul lăsat de pieptul de pui.
Dăm vasul la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, să se rumenească pieptul de pui.
Lăsăm, apoi deliciosul piept de pui umplut cu brânză și spanac să se tempereze ușor, apoi îl putem porționa și servi cu roșiile cherry coapte.
Este foarte gustoasă combinația, v-o recomand cu toată încrederea!
Piept de pui umplut cu brânză și spanac

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: