Atât de gustoasă este această Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, servită cu mămăliguță, că nu te saturi doar dintr-o porție.

Am primit de la o vecină a mamei mele un pachet cu 2 kg hribi proaspeți, adunați din pădurile care înconjoară satul nostru și i-am preparat după rețeta veche, țărănească, așa cum o prepara mama și bunica.

I-am primit direct curățați și tocați, gata de pus în ceaun, așa că nu mi-a luat mult să prepar acest deliciu culinar.

Hribii sunt considerați delicatese și chiar sunt, iar după ei mai ne plac în mod deosebit gălbiorii care se găsesc în aceeași perioadă cu hribii.

În zona de unde sunt eu, hribilor li se spune mânătărci, iar gălbiorilor, bibălani.

Oricum s-ar numi, cert este că sunt tare buni și sper să pot prepara cândva o zacuscă de hribi, precum această Zacuscă de ghebe.

Ingrediente

  • 2 kg hribi, curățați
  • 250-300 g ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar verde

Mod de preparare

Iată cum se prepară delicioasa Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar!

Punem, într-un ceaun( wok, în cazul meu), uleiul la încins.
Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele.
Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.
Adăugăm hribii tocați mărunt să se pătrundă bine și îi amestecăm bine cu ceapa călită.
Lăsăm hribii să se prepare la foc încet, amestecând din când în când, până când sunt bine pătrunși.
Îi asezonăm pe parcurs cu sare și piper și mai picurăm ulei, pentru că înghit multicel. Nu punem apă că stricăm gustul tocăniței.
Când uleiul se ridică la suprafață atunci hribii sunt preparați.
Spre final, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și mărarul tocat mărunt.
Servim delicioasa Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar cu mămăliguță și nu ne mai trebuie altceva.
Sper că v-am făcut poftă cu rețeta mea! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive