Aveam de multă vreme în plan un astfel de Chec umed cu iaurt și afine aromat cu lămâie, de când l-am văzut pe bucătăraș.ro, cu ceva ani în urmă.

Este foarte bun, foarte aromat, foarte aspectuos, iar eu i-am adăugat și puțin mac, să-l fac mai pistruiat.

Mi-a plăcut mult compoziția, gustul și aspectul acestui Chec cu mac și vișine și am zis că va arăta bine puțin mac și în checul cu afine.

Cred că mergea și mai mult, mai ales pentru aspect.

Am mai folosit mac și la această Prăjitura din albușuri cu mac și nucă de cocos și tare de efect mi se pare!

Cât despre afine, se comportă foarte bine în prăjituri și dau gust bun acestora.

Ingrediente

  • Pentru o tavă de chec de 30/12/8 cm:
  • 4 ouă medii
  • 175 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt cremos
  • 250 g făină
  • 50 g mac
  • 100 g afine
  • 1 praf de sare
  • 38 ml esență de lămâie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Chec umed cu iaurt și afine aromat cu lămâie.

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale.
Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm deoparte 2 linguri cu vârf din el și le amestecăm cu zahărul vanilat
Spălăm afinele și le lăsăm la scurs.
Cernem făina împreună cu praful de copt.

Preparare Chec umed cu iaurt și afine aromat cu lămâie.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm untul moale cu zahărul până devine spumos.
Adăugăm, pe rând ouăle și mixăm în continuare până la omogenizare.
Presărăm și puțină sare, apoi adăugăm iaurtul, omogenizăm și încorporăm amestecul de făină cu praful de copt.
Adăugăm esența de lămâie, macul și la final, încorporăm afinele trecute prin jumătate din cantitatea de zahăr oprită.
Le trecem prin zahăr pudră pentru a nu migra toate la baza checului.
Se pot trece prin făină, sau se pot congela ușor.
Tapetăm forma de chec cu hârtie de copt și întindem uniform în ea, aluatul de Chec umed cu iaurt și afine aromat cu lămâie.
Coacem checul la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau în funcție de cuptorul fiecăruia.
Îl lăsăm, apoi, 10 minute în formă, să se tempereze și să nu se deformeze.
Îl servim pudrat cu zahărul oprit.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive