Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare

de Maria Udrea
1532 vizualizări
Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare

Pentru că vara, desertul preferat este înghețata, foarte des o prepar în casă, în diverse combinații cum este și această înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare.

De ce să cumpărăm înghețatele din comerț preparate cu tot felul de prafuri, doar pentru că sunt mai cremoase și mai gustoase? Sunt mult mai sănătoase preparate în casă, unde știm ce ingrediente folosim.

Cu un mixer, sau un blender bun putem să obținem și noi o textură cremoasă.

Iar dacă avem răbdare să mai amestecăm compoziția din 30 în 30 de minute, scăpăm și de cristalele de gheață care se formează deseori la înghețata de casă.

Eu, în lipsa unui aparat special de înghețată, am folosit preferatul meu din bucătărie, Blenderul profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, procurat din magazinul online Una Doua.

Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare

Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare

Pentru că vara, desertul preferat este înghețata, foarte des o prepar în casă, în diverse… Dulciuri diverse Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 150 g iaurt cremos
  • 400 ml cremă din nucă de cocos
  • 50 g merișoare confiate
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 3 linguri miere
  • 50 g cocos mozaic
  • 100 g ciocolată neagră pentru coșulețe

 

Porții: 8

Timp de preparare: 10 minute

Mod de preparare

Iată cât de ușor preparăm Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare!

Mai întâi hidratăm merișoarele în puțină apă caldă, pentru 10 minute.
Iaurtul îl punem într-o sită la scurs, să scăpăm de surplusul de lichid care ar crea acele ace în înghețată.
Punem în recipientul blenderului crema din nucă de cocos, apoi iaurtul scurs, mascarponele, mierea și zeama de lămâie.
Pornim blenderul la viteză mică și transformăm ingredientele într-o compoziție cremoasă.
Punem compoziția în caserole cu capac, adăugăm și nuca de cocos mozaic și merișoarele scurse și dăm caserolele la congelator.
Din 30 în 30 de minute amestecăm compoziția de Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare din caserole, pentru a nu se forma cristale de gheață.
Amestecăm de 3-4 ori, iar în 3-4 ore, înghețata este gata de servit.
Înghețata se scoate cu 10-15 minute din frigider înainte de servire, pentru a o putea porționa frumos.
Eu am servit-o în coșulețe de ciocolată pregătite simplu, ca aici.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: